Hazai kitüntetettek

JUHÁSZ KATALINPozsony.

JUHÁSZ KATALIN

Pozsony. Magyarország pozsonyi nagykövetségén tegnap adták át az elismeréseket az államalapítás ünnepe alkalmából azoknak, „akik sokat tettek a magyar nemzet felemelkedéséért és a határon átnyúló együttműködésért”.

Négy díjazott személyesen vette át a kitüntetést Balog Csaba nagykövettől, a külföldön tartózkodó Kovács László orvosprofesszor pedig később kapja meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét a hazai magyar tudományosság érdekében végzett munkájáért. Kovács László anyaországi magyarként épített karriert Pozsonyban, ahová házasságkötése révén került. Szakterületei a nefrológia és a klinikai genetika.

Dobosi Róbert a naszvadi magyar közösség érdekében évtizedeken át kifejtett társadalmi és közéleti tevékenységéért, valamint a helyi magyar kulturális és közélet szervezéséért Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át. Vállalkozóként támogatójaa helyi alapiskolának, sportkulbnak, a helyi Csemadoknak, valamint mindkét hazai magyar színháznak.

Pálinkás Tibor régészt a Középső-Ipoly mentén évtizedek óta végzett bronzkori és középkori ásatásai, néprajzi gyűjtő, leleletmentő és tudományos kutatómunkája elismeréseként tüntették ki Magyar Arany Érdemkereszttel. A kutató jelenleg az ipolysági Őrhegyen egy négyezer éves bronzkori áldozóhely feltárását végzi.

Albert Sándor a Magyar Érdemrend középkeresztjét vehette át a hazai magyarság érdekében évtizedeken át kifejtett pedagógusi, kutatói, tudományos, publikációs, iskolateremtői tevékenységéért, széles körű és hatékony társadalmi és közéleti ténykedéséért, továbbá a felvidéki magyar fiatalok középiskolai és egyetemi képzésében kifejtett elévülhetetlen érdemei, példamutató emberi magatartása, sikeres életűtja elismeréseként. Albert Sándor, a komáromi Selye János Egyetem volt rektora jelenleg a Szolnoki Főiskola tudományos főmunkatársa.

Hulkó Gábor sokrétű tudományos, politikai és társadalmi szerepvállalásáért, a felvidéki magyar tudományosság kialakításának érdekében végzett munkásságának elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta. A kitüntetett a Szlovákiai Magyar Értelmiségi Fórum létrehozója, két választási időszakban az MKP színeiben Dunaszerdahely alpolgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?