Hazai és lengyel siker

Dunaszerdahely.

Dunaszerdahely. Tegnap ért véget Dunaszerdahelyen a versenynyel és mesterkurzussal egybekötött nemzetközi harmonikafesztivál, amelyet közös összefogással rendezett a pozsonyi Szőke Márta Módszertani Központ, a pozsonyi Állami Konzervatórium Alapítványa, Nagy Frigyes, Dunaszerdahely alpolgármestere, Lelkes Vince, Diósförgepatony polgármestere és a Dunaszerdahelyi Nyugdíjas Klub. Kezdeményezője és fő szervezője, Rácz Tibor harmonikaművész, a pozsonyi Konzervatórium tanára lapunknak elmondta: a versenyre hat ország 24 harmonikása nevezett be, közöttük három-négy kiemelkedő tehetség. A gyermek kategória győztese a lengyelországi Przemyslav Degorski lett, az ifjúsági kategória legjobbjának Lukács Adrient, a pozsonyi Konzervatórium harmadéves növendékét minősítette a zsűri. Elnöke a brit Raymond Bodell volt, a Nagy-britanniai Harmonikaszövetség elnöke, a Harmonikások Világszövetségének alelnöke.

„Dunaszerdahely ideális színhely, mind az egészségügyi szakközépiskolában, mind a városi zeneiskolában kitűnő adottságok mellett tudtunk dolgozni, mindkét intézmény lelkes támogatója fesztiválunknak, remek vendéglátók, mindenre gondolnak” – hangsúlyozta Rácz Tibor

A tizenhatodik alkalommal megrendezett fesztiválon nagy sikerrel szerepelt az alsó-ausztriai Pittentaler Stubenmusi népzenei együttes, amely vasárnap a nyugdíjas klub vendége volt. Ovációkkal ért véget a berlini Dmitrij Sosztakovics Zeneiskola 33 tagú Harmonie harmonika-zenekarának népes közönség előtt zajló koncertje, ők a fesztivál alatt elrándultak Pöstyénbe is, ahol a hagyományos nyári zenei fesztivál nyitó hangversenyén működtek közre. A kamarahangversenyeken lengyel és cseh művészek léptek fel. (vojtek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?