Határok nélkül – Ifjúsági- és diáknapok

Komárom. Március 15-éhez kapcsolódóan Határok nélkül – Ifjúsági- és diáknapok elnevezéssel március 13-17-e között nagyszabású rendezvénysorozatra kerül sor Észak- és Dél-Komáromban.

Komárom. Március 15-éhez kapcsolódóan Határok nélkül – Ifjúsági- és diáknapok elnevezéssel március 13-17-e között nagyszabású rendezvénysorozatra kerül sor Észak- és Dél-Komáromban. Szervezői szlovákiai részről a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem révkomáromi kihelyezett részlegének hallgatói önkormányzata, az Európa Klub ifjúsági szervezet, a Calvin János Teológiai Akadémia és a Selye János Gimnázium diákönkormányzata. Pézman Zoltán, az Európa Klub ügyvezető alelnöke kérdésünkre elmondta: az idei első évfolyammal hagyományt szeretnének teremteni, tartalmas, színvonalas programokat kínálva a szórakozás, kikapcsolódás mellett művelődni vágyó fiatalabb és idősebb generációk számára egyaránt. „Fontosnak tartom, hogy a fiataloknak utat mutassunk, hogy ráirányítsuk a figyelmüket a társadalmi kérdésekre, követendő értékrendet állítsunk eléjük, segítsük az ember-ember közötti kommunikációt, a másság elfogadását, és lebontsuk a szellemi határokat – mondta. – Az egyes előadások, koncertek helyszíne Észak- és Dél-Komárom, célunk ugyanis az, hogy a közös programok által összehozzuk a határ két oldalán élőket.” Želinský Miroslav, az egyetem hallgatói önkormányzatának alelnöke bízik abban, hogy az egyes rendezvények felkeltik a városban tanuló egyetemisták, középiskolások és egyáltalán a fiatalok érdeklődését. A rendezvénysorozat azonban akkor lesz valóban sikeres, ha igazi fesztiválhangulatot sikerül teremteni. A rendezvénysorozat rangját emeli, hogy Orbán Viktor kormányfő és Csáky Pál miniszterelnök-helyettes vállalt fölötte védnökséget. Az öt nap során számos előadásra, kulturális és sportrendezvényre, koncertre kerül sor. Dr. Hende Csaba, az MK igazságügyi minisztériumának államtitkára a határon túli ifjúság helyzetéről, lehetőségeiről, Limpár Péter az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról tart előadást. Fellép a Szőttes néptáncegyüttes, koncertet ad a Misztrál, a No Idea és a M.É.Z. együttes, de lesz táncház és filmvetítés is. Ez utóbbinak vendége lesz Sára Sándor Kossuth-díjas rendező. A sportesemények közül megemlíthetnénk az egyetem diákjai és tanárai közti futballmérkőzéseket és a diákolimpiát. Március 14-én gyertyás felvonulást rendeznek a monostori erődtől a Jókai-szoborig, 15-én délelőtt 10 órakor Dél-Komáromban, délután 16,30-kor pedig Észak-Komáromban lesz koszorúzás. A zárónapon, vasárnap Pézman Andrea történelmi városnéző sétára invitálja az érdeklődőket, majd jótékonysági gálakoncertet tartanak. A rendezvénysorozatot gitárest és gulyásparti zárja. Valamennyi rendezvényre ingyenes a belépés. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?