Harmadik Punk Island Doborgazon

Megkezdhetik a visszaszámlálást a punkzene rajongói, hiszen már csak egy hét választja el őket a legnagyobb hazai punkmegmozdulás, a Punk Island kapunyitásától. A doborgazi rendezvény, amely harmadszor kerül megrendezésre, idén is két nap alatt vonultatja fel a hazai és környező országok elitjét.

Megkezdhetik a visszaszámlálást a punkzene rajongói, hiszen már csak egy hét választja el őket a legnagyobb hazai punkmegmozdulás, a Punk Island kapunyitásától. A doborgazi rendezvény, amely harmadszor kerül megrendezésre, idén is két nap alatt vonultatja fel a hazai és környező országok elitjét. Pénteken és szombaton a zenemaratón reggel kilenc órakor indul és meg sem áll hajnali háromig. Együtt negyven zenekar nyomja majd a talpalávalót, ami tavalyhoz képest két zenekar pluszt jelent. Magyarországról idén a HétköznaPI CSAlódások, a Prosektura és a C.P.G. érkezik, a csehek közül az E!E!, az S.P.S. és az egyik legnagyobb alternatív punk-legenda a Znoucestnost jön. Idén amerikai vendége is lesz a fesztiválnak, a Regatta 69, amely stílusát tekintve a ska-punk képviselője. Érdemes kiemelni a romániai Los Pogost, amelynek magyar az énekese. Az érdekesebb bandák közé még a német Up to Vegast és a lengyel De Lindowst sorolhatjuk. Az előbbinél nagybőgő is szerepel a hangszerparkban, míg az utóbbinál női énekre kell felkészülni. Természetesen az egész hazai élmezőny helyet kapott a fesztiválon, a Zóna A, és a Slobodná Európa mellett a Konflikt is színpadra áll, méghozzá egy új gitárossal kiegészülve. A fesztivál főszervezője Jury, az amatőr színtérről sem feledkezett el, mindét nap három-három tehetséges banda mutatkozhat be. A napok záró-zenekarait pedig úgy válogatták, hogy azok bulis skás zenéjükkel akár reggelig is szórakoztathatják a közönséget. Együtt kilenc országból érkeznek fellépők, így elmondhatjuk, egy igazi nemzetközi megmozdulásról van szó. „Örülök, hogy sikerült megtartanunk az egyetlen igazán underground fesztivál címet, hiszen támogatók, szponzorok nélkül rendezzük meg a fesztivált, mégis első osztályú zenekarok lépnek fel, sőt a bevételből Doborgaz községet is támogatjuk. Tavaly több mint kétezer vendégünk volt, ennek fele külföldi, bízom benne, hogy ez idén sem változik” – mondta lapunknak Jury. A látogatókra idén tízféle sör, húszféle étel (vegetariánus is), még több büfé és stand vár. Hogy megkönynyítsék a helyszín megközelítését, most is autóbuszok közlekednek a somorjai autóbuszmegálló és a doborgazi futballpálya között. A parkolás és a sátorozás idén is ingyenes lesz, az árak sem nőttek tavalyhoz képest, a szombati belépő 300, míg a kétnapos bérlet 500 koronába kerül.

További infók a www.konflikt. sk/punkisland oldalon. (esdé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?