Ha mértékletes, nem árt

Öröm vagy bánat lesz a vége jeligére: „Huszonéves anyuka vagyok, van egy 2 éves kisfiam. A férjem 9 évvel idősebb tőlem. Szóval, hogy a lényegre térjek, néha eljárunk egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni. Ez így történt egy héttel ezelőtt is, közben a férjem egy kicsit felöntött a garatra.

Öröm vagy bánat lesz a vége jeligére: „Huszonéves anyuka vagyok, van egy 2 éves kisfiam. A férjem 9 évvel idősebb tőlem. Szóval, hogy a lényegre térjek, néha eljárunk egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni. Ez így történt egy héttel ezelőtt is, közben a férjem egy kicsit felöntött a garatra. Mikor hazaértünk hajnalban szeretkeztünk, de közben nem védekeztünk. Ezzel kapcsolatban két kérdésem is volna. Az egyik, hogy teherbe eshetek-e egy héttel a menstruáció után? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha véletlenül terhes maradnék, kihat-e az alkohol a spermákra is? Egészséges babánk születne?”

A terhesség a menstruáció utáni 14. és 15. napon alakulhat ki a nők nagy százalékánál. Kivételt különböző hormonzavarok okozhatnak, amikor a petesejt rendszertelenül érik be, és ennek megfelelően a terhesség kialakulásának kiszámítása szinte lehetetlenné válik. Mivel a petesejt csak egy napig életképes, ezért a terhesség a beérés napján jöhet csak létre. Ha Önnek rendszeres a menstruációja és nincsenek hormonzavarai, akkor kicsi a valószínűsége a terhesség kialakulásának az ön által megadott időpontban. A férfiak spermaállománya több szakember állítása szerint katasztrofálisan rossz az utóbbi 10-15 évben. Ehhez nyilván a mai táplálkozás, de a mértéktelen alkoholfogyasztás is hozzájárul. Egy férfinak naponta kb. 10 millió ondósejtje keletkezik, és egy magömlésnél kb. 200-300 millió kerül át a női szervezetbe. Ezek közül csak egyetlen egy termékenyíti meg a petesejtet, mégpedig az, amely a legéletképesebb. Tehát itt is van egy természetes kiválasztódási folyamat az egészségesebb egyed kialakulása felé. A rendszeresen elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol nagy valószínűséggel a spermaállományt is károsítja, de a mértékletes alkoholfogyasztás nem okozhat ilyen gondokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?