Ha a zsűrizés nem segít

A Megasztár hatalmas lehetőségekkel szolgál, erős alapot biztosít a döntőbe jutott fiataloknak. De vajon mi a helyzet a zsűri tagjaival? Az ő karrierjüket mennyiben szilárdította meg a verseny? A válasz Pély Barna szemszögéből meglepő.

A Megasztár hatalmas lehetőségekkel szolgál, erős alapot biztosít a döntőbe jutott fiataloknak. De vajon mi a helyzet a zsűri tagjaival? Az ő karrierjüket mennyiben szilárdította meg a verseny? A válasz Pély Barna szemszögéből meglepő. Zenekari pályafutására közvetve sem pozitív, sem negatív hatást nem gyakorolt a zsűrizés. Talán a szókimondóságával és kezdeti, látszólagos ridegségével magyarázható, hogy nem tudott belőle sikert kovácsolni együttesei számára.

A zenész őszre két albumot tervez: a United új anyagát és a The Groovmasters nevű underground formációja debütáló lemezét. Elmondása szerint a fő zenekarával meg kell találnia azt a közönségréteget, amely a jövőben eltartja. Gondolom, sokakban felmerül a kérdés: eddig, négy koronggal a háta mögött nem sikerült? A válasz: nem! A United hiába hozott új színt a megfakult magyar könnyűzenébe, és hiába ért el szép sikereket, eddig nem tudott népesebb rajongótábort verbuválni. Meggyőződésem, hogy csak kevesen vannak, akiknek mind a négy album a gyűjteményükben lapul. Ráadásul – akárcsak a magyar piac jó néhány szereplője – Barnáék is évről évre kevesebb hanghordozót értékesítenek. Kezdetekben funkys hangvételű dalokkal arattak (a lírai Nincs ősz, nincs tél… címűt leszámítva), nagyrészt a rádiós támogatottságnak köszönhetően. A legutóbbi albumukat azonban már egy lírai dal, a Végső vallomás adta el, pedig a többi, a pörgősebbek jobban sikerültek. Bizonyára most dilemma az együttesen belül, hogy milyen irányba induljon el. Ha a funkys vonal kerül előtérbe, nem tudja megszólítani a vásárlóréteget, mert a stílusnak Magyarországon nincs számottevő rajongóbázisa, a jól jövedelmező lírai felvételekben viszont Barna kevésbé tud kiteljesedni. Egyelőre a legjárhatóbb út, ha egy-két lírai dallal kiegészített tempósabb lemez készül, és egy kakukktojást mindenképp kimásolnak róla maxi CD-re. Az óhaj mindenesetre jogos és megkerülhetetlen: a Unitednak meg kell találnia azt a közönségréteget, amely a jövőben eltarthatja. Ehhez persze elsősorban saját magát kell megtalálnia. Zeneileg, kompromisszumok árán. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?