Gyermekvigadalom

Dunaszerdahely. Tegnap délelőtt hat diákszínjátszó csoport versenyprogramjával folytatódott a XXVIII. Duna Menti Tavasz. Sokszínű, érdekes gondolkodásmódot és egyedi műmegközelítéseket láthatott a közönség a nap folyamán. A feldolgozott művek javarésze a népmese kincsestárából merített.

Dunaszerdahely. Tegnap délelőtt hat diákszínjátszó csoport versenyprogramjával folytatódott a XXVIII. Duna Menti Tavasz. Sokszínű, érdekes gondolkodásmódot és egyedi műmegközelítéseket láthatott a közönség a nap folyamán. A feldolgozott művek javarésze a népmese kincsestárából merített. Figyelemre méltó a gyerekek mozgáskultúrája, az élő zene mesedarabon belüli alkalmazásának biztató terjedése, a drámapedagógiai eszköztár használata. A művelődési ház előtti téren valóságos gyermekvigadalom folyik. Délután a Gabajda Bábszínház Lúdas Matyi című előadása, a biatorbágyi Néder Norbert Ládafia Bábszínházának produkciója és a kézzel hajtott körhinta, a Mindent Járó Malmocskák szórakoztatták a gyerekeket. A Lufi-Bohóc Társulat attrakciói közt családi labirintus, hordólovaglás, csirkepofozó, sajtlabirintus és arcfestés foglalta le a gyerekeket. Ma délelőtt három gyerekszínjátszó-csoport produkciójára, majd az ebben az évben először meghirdetett szerkesztett népi játék kategória versenyműsoraira kerül sor. A hazaiak, a dunaszerdahelyi Kisfókusz egy Tamási Áron-mese feldolgozásával, A szegény ördög című darabbal, a Marcelházi Alapiskola Kisszínpada Illyés Gyula Bíró János című meséjének adaptációjával, az érsekújvári Nevenincs színjátszó csoport pedig a Fajankó című mesejátékkal szórakoztatja majd a közönséget. A népi szerkesztett játék kategóriában mátyusföldi és izsai népi gyermekjátékokat mutatnak be az izsai Döme Károly Alapiskola Pitypang Gyermek Néptánccsoportjának tagjai. A nagygéresi Vadóc gyermekszínjátszó-csoport a Kár lenne elfelejteni című összeállítást, a bélyi alapiskola Gyöngyöcske színjátszó csoportja pedig Játék kosarakkal című szerkesztett játékát mutatja be. Ma délután az egyházkarcsai Tátika, a Ládafia Bábszínház és az Arcok együttes vendégműsora szórakoztatja a közönséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?