Grandhotel

A Grandhotel ég és föld között áll. Egy olyan hely, amely körül felhők és emberi remények szállnak. A metaforikus történet a Liberec felett magasodó híres szállóban játszódik. Itt dolgozik karbantartóként Fleischman, az amatőr meteorológus, aki olyan közel szeretne kerülni az égbolthoz, amennyire csak lehet.

A Grandhotel ég és föld között áll. Egy olyan hely, amely körül felhők és emberi remények szállnak. A metaforikus történet a Liberec felett magasodó híres szállóban játszódik. Itt dolgozik karbantartóként Fleischman, az amatőr meteorológus, aki olyan közel szeretne kerülni az égbolthoz, amennyire csak lehet. És magasabbra már nem lehet. Magasabbra már csupán a madarak és a bolondok juthatnak, és Fleischmannak meg egy éve hiányzik ahhoz, hogy ez utóbbi állapotba kerüljön. Fleischmant egyetlen dolog foglalkoztatja: a magasba emelkedni és elrepülni a szállóból, Liberecből, a saját életéből, amely nem mondható sikeresnek. Fleichman légballont varr, azzal akar útra kelni. És hamarosan el is indulna a nagy útra, ha nem lépne az életébe Ilja, a csendes szobalány, aki beköltözik a szívébe, és visszarántja őt a földre. Ám Ilja nincs egyedül. Szenved a kapcsolatban, amely Patkához, az arrogáns pincérhez köti. Patka nem akarja elengedni a lányt, hiszen végül is mindent, amit tesz, érte teszi. Hogy boldogok legyenek a földön. De Ilja a magasba vágyik. Fleischmannal.

Grandhotel. Cseh tragikomédia, 2007. Rendező: David Ondříček. Szereplők: Marek Taclík (Fleischman), Klára Issová (Ilja), Jaroslav Plesl (Patka), Jaromír Dulava (Jegr), Dita Zábranská (Zuzana), Ladislav Mrkvička (Franz). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?