George Michael Pozsonyban

„Éljen a homoszexuálisok egyenjogúsága és a tolerancia, ne vegyük komolyan George W. Bush amerikai elnököt, és örüljünk annak, hogy szabadok vagyunk” – ezt üzente péntek esti koncertje pozsonyi közönségének George Michael brit popénekes.
A pozsonyi Inter stadion befogadóképessége 32 500 ember.

„Éljen a homoszexuálisok egyenjogúsága és a tolerancia, ne vegyük komolyan George W. Bush amerikai elnököt, és örüljünk annak, hogy szabadok vagyunk” – ezt üzente péntek esti koncertje pozsonyi közönségének George Michael brit popénekes.

A pozsonyi Inter stadion befogadóképessége 32 500 ember. A koncertre lassan fogytak a jegyek, kedden még csak valamivel több mint 15 ezer kelt el. Három nap alatt viszont a jegyek száma túllépte a húszezret, a küzdőtér kétharmada megtelt.

A brit popénekes magángépe nem sokkal este fél hét után landolt a fővárosi reptéren. Az énekest a reptérről rendőri kísérettel azonnal a színpad mögötti luxusöltözőbe szállították, majd pontosan kilenc órakor megszólalt a Flawless (Go To The City) című dal, amellyel azonnal lázba hozta a közönséget. A koncerten az ismert slágereinek többségét elénekelte, a legnagyobb sikert a Wham! korszakból származó dalokkal aratta. A gyors és pergő felvételeket, mint a Faith vagy a Too Funky a lassú Father’s Figure és a Praying For Time című dalokkal váltotta fel. A koncert első felét a Shoot The Dog című dallal fejezte be. Az énekhez készült videoklip egy rajzfilm, amelyben az énekes George W. Bush amerikai elnök és Tony Blair brit miniszterelnök „baráti” kapcsolatából űz gúnyt. A dal közepén a színpadon felfújtak egy 25 méter magas, Busht ábrázoló bábút, majd az énekes lehúzta a bábú nadrágján a sliccet, ahonnan egy buldog kutya ugrott ki brit zászlóval a hátán, orális szexet színlelve az amerikai elnökkel. Bush egyik kezében egy üveg szeszesitalt, a másikban pedig egy cigarettát tartott.

A dal végén George Michael eltűnt a színpadról, és a hasonló koncerteken szokatlan húszperces szünet következett. A show másik felét a Faith című dallal kezdte, a közönséget pillanatok alatt újra lázba hozta. Az An Easier Affair című felvétel alatt a hatalmas kivetőtökön erotikus és provokatív töltetű klipet vetítettek, csókolódzó homoszexuális és heteroszexuális párokról. Az Amazing szám előtt bejelentette: „Ezt a dalt annak a férfinak írtam, akibe szerelmes vagyok” – azaz élettársának, Kenny Gossnak.

A koncert végén két ráadást adott: az egyik legnagyobb slágerét a Careless Whispert és a Freedom című dalt énekelte el, majd hosszasan megtapsolta a közönséget, megköszönte a feledhetetlen estét, és levonult a színpadról. Magángépe nem sokkal éjfél előtt szállt fel a pozsonyi reptérről. A valamivel több mint kétórás koncertet a brit popsztár élőben énekelte végig, ráadásul olyan hangzás mellett, mintha CD-ről szóltak volna a dalai. George Michael 25 év alatt látszólag megöregedett, meghízott, de a hangja ugyanolyan, mint régen. Persze, kérdéses, mennyire őszinte a köszönése és az, amikor bejelenti: „fantasztikus közönség voltatok”. Hisz minden koncerten ugyanakkor mondja ugyanazt, percre pontosan ki van számítva minden egyes lépése.

A csúcstechnológiával felszerelt színpad mégsem működött jól, az óriásképernyők kétszer felmondták a szolgálatot: először leállt az egyik dalhoz vetített film, majd fél órával később a látványos és színes grafikák helyett egy fénykép jelent meg a legnagyobb kivetítőn arról, ahogy a színpadot építették. A technikusoknak percekig tartott, míg eltüntették a váratlan felvételt. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?