Fresh Fabrik: Dead Heart in Living Water

Az angolul nyomuló rap-metál zenekar egyike azon keveseknek, amelyekről valóban elmondható, hogy a nemzetközi piacokon ismertebbek, mint odahaza. A Fresh Fabrik valamikor 1994-ben alakult meg.

Az angolul nyomuló rap-metál zenekar egyike azon keveseknek, amelyekről valóban elmondható, hogy a nemzetközi piacokon ismertebbek, mint odahaza. A Fresh Fabrik valamikor 1994-ben alakult meg. A fiúk számos nemzetközi fesztiválon sikerrel koncerteztek, így ’97-ben olyan kiadó után néztek, amelynek módjában állt nemcsak a magyar, hanem a külhoni piacokra is eljuttatni a megjelenő anyagokat. ĺgy kerültek a Warnerhez. A ’99 őszén-telén lebonyolított ausztráliai turné eredményeként az ausztrál Warner Music 2000 januárjában megjelentette az együttes Nerve című albumát, amely további országokban is napvilágot látott. A nyár elején megjelent negyedik Fresh Fabrik-lemezen új frontember debütált, Tanka Balázsnak kell bebizonyítania, hogy érett az énekesi posztra. A legutóbbi korong, a Drive My Hand óta eltelt négy esztendő amúgy is erősen próbára tette a zenekar rajongótáborát, így nem csoda, hogy felfokozott várakozás előzte meg a lemez megjelenését. S milyen az eredmény? Felemás. Egyrészről folytatódik az előző albumon már elindult, a zúzástól a dallamok, a raptől az énekbetétek felé való egyre erősebb orientáció, de ezzel párhuzamosan olyan érzése van az embernek, mintha a hosszas vajúdás alatt kifogyott volna a szufla a legénységből. Az énekessel nincs probléma, az egész anyagot azonban a bizonytalanság szelleme lengi körül. A lemez producere, az amerikai Mr. Colson és a zenekar fő szerzője, a basszista Kovács Levente által kialakított hangzás minden korábbinál erősebben épít a billentyűkre, a megszokottnál javarészt puhább megszólalás viszont nem igazán áll jól a zúzásban edzett csapatnak. A számok ezzel együtt nem roszszak, lehet őket szeretni, a gond csak az, hogy a Dead Heart in Living Water negyvenkét percéből kevés igazán emlékezetes momentum ragad meg a hallgató fülében.

Ez az album is elsősorban a nemzetközi piacra készült, ám az előzőekkel ellentétben bizonyára kevésbé állja meg a helyét. Újabb magyar rajongókat viszont angol nyelvű dalokkal nem igazán lehet szerezni, így az már most tuti, hogy nem ez lesz a Fresh Fabrik pályafutásának legsikeresebb lemeze. (pj, est)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?