Kultúra

SOROZATDARÁLÓ: Polgárpukkasztás angol módra

A Mindörökké Sally az a fajta komédia, amin nagyon lehet röhögni, de közben olykor arcodra fagy a mosoly.
Tóth Csaba

2018. november 11. 16:54

- Képarchívum

Sally negyven körüli angol nő, akinek látszólag mindene megvan: háza, jól fizető munkája – az előléptetés szélén áll –, szerető szülei és egy régi bútordarab pasija, aki szereti őt. Azonban a kulisszák mögé nézve már nem olyan rózsás a helyzet. A munkatársak között akad egy-két egészen elviselhetetlen alak, a szerető szülők közül az anya túlságosan rá akar telepedni a lánya életére, a régi bútordarab pasi pedig nemcsak ritka unalmas, hanem rendkívül férfiatlan, sőt már-már undorító alak: a sorozat szinte sportot űz abból, hogy minél szánalmasabb karakterként mutassa be Davidet. Kettejük szexuális élete a nullához közelít – David pénisze állítólag annyira apró, hogy Sally nem érzi a behatolást –, sehogy sem találják meg a közös hangot. A férfi sírva könyörög neki, hogy menjen hozzá feleségül, mondván, a nő már úgyis túl öreg ahhoz, hogy valaki mást találjon. Micsoda romantika! És még csak a Sky valamint az HBO közös, hétrészes komédiasorozatának az elején járunk. A fordulat egészen váratlanul jön: a metrónál Sally találkozik a dögös Emmával, és bár eddig nem volt tisztában azzal, hogy leszbikus, a lány beindít benne valamit: hamarosan azon kapja magát, hogy dobja Davidet, és beköltözik hozzá az igencsak rámenős Emma, akivel aztán minden létező dolgot kipróbálnak az ágyban és az ágyon kívül, ami csak két nő között elképzelhető.

A széria íróját és egyik főszereplőjét, az Emmát játszó Julia Davist az angolok már régóta a gátlástalan humoráról ismerik, és a Mindörökké Sally tényleg nem lacafacázik. A szexjelenetekben a két nő arca csak úgy csillog a nemi szervek nedveitől, és olyan ollózásokat mutatnak kendőzetlenül, hogy az már-már pornófilmbe illő. De nemcsak a szexualitás ábrázolása kapcsán nem ismernek határokat. Meg merik például lépni azt, hogy a Mindörökké Sally egyik legantipatikusabb karaktere egy mozgássérült, tolószékes nő legyen, aki olyan pofátlanul nyomul az egyik kollégájára, hogy azt már rossz nézni. A sorozat sportot űz abból, hogy kényelmetlen legyen nézni: Sally szülei előtti kényszeredett coming outja, vagy a látogatás David megözvegyült anyukájánál mind olyan pillanatok, amiken egyszerre röhögünk, és közben borzasztóan szégyelljük magunkat azért, hogy nevetünk. Julia Davis azon dolgozik, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat, és ez nagyon jól megy neki. Ahogy Sally is egyre rosszabbul érzi magát az életére teljesen rátelepedő Emmától, úgy lesz a sorozat is egyre sötétebb, és kalandozik el egészen váratlan területekre. A Mindörökké Sally kétségtelenül egy új színfolt a komédiasorozatok terén, bár ezt az új színt nem mindenki fogja élvezni, sőt. A rengeteg extrém karakter olykor még a legtürelmesebb, legrutinosabb és legnyitottabb nézőnek is sok lehet a jóból. De pont ez volt a cél, igaz?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Több ezer tüntető kívánt boldog karácsonyt Orbán Viktornak

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Hosszú Katinka és a magyar férfi vízilabda-válogatott az év legjobbjai a FINA-nál

16 éve volt utoljára fehér karácsony az egész országban, a Csallóköz és a Mátyusföld most is kimarad belőle

Legfrissebb galériák
Olvasta már?