FILMEK A HÉTEN

Csak a szex
Ahogy a magyar cím ígéri, természetesen ismét a szex körül forog a cselekmény: Jerry, a feltörekvő humorista összejön egy fantasztikus lánnyal, Amandával, a kezdő színésznővel, gyorsan össze is költöznek, aztán egy idő után valahogy nem működik köztük a dolog.

Csak a szex

Ahogy a magyar cím ígéri, természetesen ismét a szex körül forog a cselekmény: Jerry, a feltörekvő humorista összejön egy fantasztikus lánnyal, Amandával, a kezdő színésznővel, gyorsan össze is költöznek, aztán egy idő után valahogy nem működik köztük a dolog. Van hát mit magyarázni, csillogtatva intellektuális és pszichológiai mélységeket, ami – mint egy vérbeli Woody Allen-filmben – elképesztően humoros szövegek és kiakasztó szituációk sorának kreálására lesz ürügy. A házi fegyverkezési láz témája pedig olyan aktuálpolitikai csipkelődésbe torkollik, ami ritka az alkotónál. Az eredmény pedig felettébb szórakoztató.

Csak az a szex (Anything Else), színes, amerikai film 2003, 108 perc. Rendezte: Woody Allen, Szereplők: Christina Ricci, Jason Biggs, Danny DeVito, Stockard Channing, Woody Allen

Fék nélkül – Michel Vaillant

Ahhoz, hogy egy autóversenyző életben maradjon, nagyon jónak kell lennie. Michel Vaillant azonban több ennél: ő igazi virtuóz, fantasztikus autózsonglőr, motorbűvölő és flasztervarázsló. Ő a 24 órás Le Mans verseny biztos befutója, nincs pálya, ami le tudná győzni. Most azonban azt is be kell bizonyítania, hogy a pályán kívül is verhetetlen. A Leader-istálló ugyanis győzni akar, és nem tartja be a szabályokat. A Leaderek szeretnek mocskosan játszani, Vaillant pedig nem akar lemaradni. A több mint 300 km/órás sebességhez szokott sofőrök begyorsítanak, letérnek a kijelölt útról, és nem félnek a karamboloktól. Kezdődik az őrült pörgés, az eszelős rohanás, az öngyilkos hajsza. A célba csak egyvalaki érhet be először. A másik pedig talán sohase fog.

Fék nélkül – Michel Vaillant (Michel Vaillant), francia film 2003, 110 perc, Rendezte: Louis-Pascal Couvelaire, Szereplők: Diane Kruger, Peter Youngblood Hills, Sagamore Stévenin

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?