Filmajánló

Kevés jobban bevezetett produkcióval találkozhattunk eddig, mint Chris Columbus rendező decemberben útjára indított családi mozijával. A legkiválóbb előkészítés természetesen maga a könyv, amelylyel J. K. Rowling igen rövid idő alatt a bestsellerlisták élére ugrott.

Kevés jobban bevezetett produkcióval találkozhattunk eddig, mint Chris Columbus rendező decemberben útjára indított családi mozijával. A legkiválóbb előkészítés természetesen maga a könyv, amelylyel J. K. Rowling igen rövid idő alatt a bestsellerlisták élére ugrott. 2000 decemberében – az első nyomdai megjelenés után három évvel – a Harry Potter-sorozat kötetei már több mint 100 millió példányban jelentek meg, és 47 nyelvre fordították le őket. II. Erzsébet királynő pedig brit irodalmi díjjal tüntette ki az írónőt.

A Harry Potter-mánia elképesztő gyorsasággal gyűrűzött országokon, kontinenseken át. A rajongók és az ellenzők táborának érveitől és ellenérveitől voltak hangosak a médiák. Ilyen előzmények után nem csoda, ha mindenki nagy várakozással tekintett a bemutatóra, s ezt az állapotot még csak fokozták a forgatásról „kiszivárgott” információk, a nagy műgonddal csepegtetett hírek. A felfokozott érdeklődés mutatja, hogy a kezdeti időszakokban Európa majd minden városában csak kisebb közelharc árán lehetett jegyhez jutni. A multiplex mozik térhódítása óta kevés ilyen teltházas előadásban volt részünk.

S hogy miről szól a film? Nos, ha akad még egyáltalán valaki, aki nem ismerné a történetet, annak a kedvéért elárulom, hogy középpontjában egy hányatott sorsú árva kisfiú áll, aki a 11. születésnapján végre megtudja, miért rendelkezik furcsa, szokatlan képességekkel. Ezen a napon értesül arról is, hogy felvételt nyert a híres roxforti varázslóiskolába, ahol újdonsült barátaival elképesztő és néha veszélyes kalandokat él meg.

Csodálatos mesevilág tárul elénk repülő seprűkkel, láthatatlanná tevő köpennyel, varázstükörrel, beszélő süveggel, terülj asztalkámmal, és sokáig folytathatnám még a sort. Szerepelnek benne rosszak és jók egyaránt, s ez utóbbiak kellő kitartásuk és bátor, önfeláldozó tetteik jutalmaként természetesen győzedelmeskednek. Ugye, ismerősek ezek a dolgok gyermekkorunk különböző meséiből? Nos, ahogy bennünket lenyűgözött annak idején Hófehérke, Jancsi és Juliska vagy éppen Hamupipőke története, ugyanúgy áhítattal nézik gyermekeink Harry Potter kalandjait. De nem fognak unatkozni azok a szülők sem, akik elkísérik csemetéiket a vetítésre. Az operatőrök és látványtervezők minden kreativitására szükség volt egyes jelenetek megalkotásához. A film igazi profi munka, kiváló fényképezés, gondosan kivitelezett trükkök jellemzik. Remek hétvégi szórakozás lehet az egész családnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?