Film készült róluk

MTI-HÍRNew York. Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa egy sajtótájékoztatón kizárta annak lehetőségét, hogy a zenekar újra összeálljon. „Azt hiszem, az embereknek csalódást okoz a nemleges válasz. De most ez a helyzet” –- jelentette ki Page azon a zenekarról készült film sajtótájékoztatóján.

MTI-HÍR

New York. Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa egy sajtótájékoztatón kizárta annak lehetőségét, hogy a zenekar újra összeálljon. „Azt hiszem, az embereknek csalódást okoz a nemleges válasz. De most ez a helyzet” –- jelentette ki Page azon a zenekarról készült film sajtótájékoztatóján. Őt nem hozta ki a sodrából az újraegyesülés lehetőségének feszegetése, mint Robert Plant énekest, akit a téma puszta említése idegessé tett.

A legendás brit rockzenekar 2007-es londoni koncertjét megörökítő film, a Celebration Day október 17-én kerül a mozikba világszerte, a CD- és DVD-változatot pedig november 19-én vehetik először kézbe a rajongók. A Dick Carruthers filmje a zenekar 2007-es, tiszavirág életű újraegyesülését örökíti meg.

A Led Zeppelin 1980-ban oszlott fel az együttes dobosa, John „Bonzo“ Bonham halálát követően, a tagok nagyon sokáig a több milliós rajongótábor folyamatos unszolása ellenére sem hajlottak az újraegyesülésre. 1988-ban felléptek az Atlantic Records lemezkiadó negyvenedik születésnapja alkalmából, de a koncert rosszul sikerült a tagok közötti mély ellentétek miatt. 2007. december 10-én az énekes Robert Plant, a gitáros Jimmy Page, a basszusokért felelős John Paul Jones, és Bonham fia, a szintén dobos Jason azonban mégis színpadra állt a londoni O2 Arénában az Atlantic alapítója, Ahmet Ertegun emlékére rendezett koncerten. A jegyekért akkor húszmillió ember versengett, ám csak 18 ezer szerencsés lehetett részese a koncertnek. A banda akkor 16 számot játszott, közük olyan slágereket, mint a Whole Lotta Love, a Kashmir és a Stairway to Heaven.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?