Alapítványt hoztak létre Tompos Kátya emlékére

dd

Tompos Kátya színésznő egy ritka daganatos betegségben hunyt el május 31-én, 41 évesen – csupán pár nappal azután, hogy összegyűlt a külföldi gyógykezeléséhez szük-séges összeg.

Hivatalos Facebook-oldalán most családtagjai és barátai jelentették be, hogy alapítványt hoztak létre a közkedvelt színész- és énekesnő emlékére, jótékonysági céllal.

„Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel. Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájó szívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is.A Tompos Kátya Alapítvány tehát megkezdi működését” – jelentették be. További részleteket és híreket későbbre ígértek.

Tompos Kátya színházi szerepei mellett több filmben is főszerepet játszott, szélesebb körű ismertséget a Valami Amerika 2-ben szerzett 2008-ban, majd a Poligamy (2009) és a négyszereplős Köntörfalak című kamaradráma (2010) is nagy sikert aratott. Ezután jött a Nőm, nejem, csajom (2012), a Coming out (2013) és a Valami Amerika 3 (2018). Utolsó filmes alakítása a Most van most című alkotásban volt 2019-ben.

Énekes szerepei is figyelemre méltóak: fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg szólólemeze, amelyen angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven énekelt.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?