Virrasztást tartottak Tompos Kátya emlékére

ff
Budapest |

Nagyjából háromszázan gyűltek össze péntek este nyolc órakor a budapesti Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében, hogy Tompos Kátya emlékére megkezdjék a virrasztást. Az éjszaka során komoly tömeg búcsúzott a színésznőtől.

A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy a május végén, 41 éves korában elhunyt színésznő és énekesnő emlékére színes virágokat és mécseseket vigyenek a helyszínre.  

A megemlékezésen Tompos Kátyáról készült videófelvételeket és fotókat vetítettek, a hangszórókból pedig az ő dalai szóltak. 

A közkedvelt színésznő három éven át küzdött egy rendkívül ritka daganatos betegséggel. Végül, amikor a kezelés már a család és a szűk baráti kör minden anyagi forrását felemésztette – ezt nem térítette a magyar biztosító - Tompos Kátya a nyilvánossághoz fordult segítségért. Barátai ekkor gálaestet szerveztek, hogy összegyűjtsék külföldi gyógykezelésének költségeit. A szükséges összegnél jóval több pénz gyűlt össze, de elkéstek a segítséggel. A Nemzeti Színház volt társulati tagja május 31-én elhunyt.

A péntek esti megemlékezést a Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert zenész szervezték a Facebookon. Az esemény előtt pár órával a Nemzeti Színház is közölte, hogy csatlakoznak a megemlékezéshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?