Fiaim, csak énekeljetek

Április utolsó napjaiban találkoznak ismét, immár 16. alkalommal az ország legsikeresebb vers- és prózamondói a Rimaszombati Városi Művelődési Központban, a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny döntőjén.

Április utolsó napjaiban találkoznak ismét, immár 16. alkalommal az ország legsikeresebb vers- és prózamondói a Rimaszombati Városi Művelődési Központban, a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny döntőjén.

Minden szervezőnek – esetünkben a Csemadok Országos Tanácsának megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Csemadok Művelődési Intézete – az a vágya, hogy az évről évre ismétlődő rendezvény értelmesebb, hasznosabb, gazdagabb és színvonalasabb legyen. A szakma képviselői tanácskoznak, ötleteznek, megszületnek a versenyszabályok, felhívások, eljutnak az illetékes szervezetekhez, iskolákhoz, a szervező pedig reménykedik, hogy felfigyeltek szándékaira, elképzeléseire.

Úgy tűnik, hogy helyenként a címzettek (elnézést a kivételekért) talán nem is olvassák figyelmesebben a felhívást, gondolván, hogy az időpontokon kívül úgysem változott semmi lényeges. Ezzel is magyarázható, hogy sajnos keveseket szólított meg egy felújított kategória a „versszínház” vagy „lírai színpad” meghirdetése, holott a múltból ismert irodalmi színpadoknak nincs méltóbb fóruma, s most itt volt az alkalom a térnyerésre.

További változás az elődöntők megszüntetése, ugyanis a kötelező két produkcióra való felkészülés kerületi szintig, bőven nyújt alkalmat a megmérettetésre, valamint a továbbjutásra az országos döntőbe, ahol az idén egy, a kerületi versenyen helyezést elért produkcióját adja elő a versenyző.

A verseny kiírói meghirdettek különdíjat is, a hazai szerzők műveinek tolmácsolásáért azzal a céllal, hogy ily módon is ösztönözzék a versenyzőket értékeink ápolására és művelésére.

A legfontosabb cél pedig az volt, hogy a Rimaszombati döntő elsősorban a közel kétszázötven versenyzőről és felkészítő pedagógusról szóljon, akiknek szakmai és szórakoztató műsorok teszik tartalmasabbá az ott töltendő napokat.

Az eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálaműsorra az utolsó versenynapon, szombat este kerül sor, és reméljük, hogy nem postagalamb szállítja majd az ajándékokat és az okleveleket a korábban hazasietők után, hanem teljes létszámban együtt tapsolhatunk és ünnepelhetjük legjelentősebb országos rendezvényünk befejezését.

Döntősnek lenni siker, megtiszteltetés, a mindenkori szervezőnek pedig öröm, hogy ismét sikerült egy közösségnek szolgálnia.

Érezzük jól magunkat mindannyian Rimaszombatban.

Kamenár Horváth Éva, a Csemadok Művelődési Intézetének munkatársa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?