Fesztivállal kezd a Kassai Állami Színház

Kassa |

<p><br /> A közép-európai színházak fesztiváljával kezdi az új évadot szeptemberben a Kassai Állami Színház. Az első előadás a zenetörténet egyik klasszikusa, Mozart Figaro házassága című operája lesz.</p>

Immár negyedszer rendezi meg a közép-európai színházak fesztiválját a Kassai Színház polgári társulás a Kassai Állami Színház segédletével. Szeptember 2. és 5. között négy helyszínen egyebek mellett olyan vendégszínházak előadását tekintheti meg a nagyérdemű, mint a brünni Városi Színház, a radomi Ján Kochanowski Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a soproni Petőfi Színház, a pozsonyi Új Színpad, a SkRAT Színház és az eperjesi Bábszínház. A fesztivál részletes programja a www.kosicefest.eu honlapon olvasható.

Az első premiert október 8-án tartják, a Figaro házassága című operát mutatják be a kassai állami teátrum művészei. Az új évad első prózai darabja Július Barč-Ivan Zsírosfazék (Mastný hrniec) című műve, melyet november 5-étől láthat a közönség. Ezenkívül több vendégelőadásra is számíthatnak a színházrajongók: szeptember 13-án a Prágai Nemzeti Színház, szeptember 15-étől 17-éig pedig a pozsonyi L+S Színház vendégeskedik Kelet-Szlovákia központjában. Svjatoslav Dohovič, a Kassai Állami Színház szóvivője a SITA hírügynökségnek elmondta, a 2009/2010-es színházi évadban a gazdasági válság negatív hatásai ellenére is sikerült teljesíteni a dramaturgiai elvárásokat, melyeket az évad elején tűzött ki célul mindhárom társulat.
Több személyi változás is történt a teátrumban. Távozott a baletttársulat éléről Ondrej Šoth, aki immár a Szlovák Nemzeti Színház új vezérigazgatója. Ugyancsak Pozsonyba távozott Peter Dvorský, az operatársulat eddigi vezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?