Félszázan aláírták

MTI-HÍRBudapest. Több mint ötven művész és közéleti személyiség nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását a Műcsarnok nemrég lemondott igazgatója, Gulyás Gábor mellett.

MTI-HÍR

Budapest. Több mint ötven művész és közéleti személyiség nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását a Műcsarnok nemrég lemondott igazgatója, Gulyás Gábor mellett. „Mi, e nyilatkozat megfogalmazói és aláíró különbözőképpen gondolkodunk a politikáról és a művészetről, sok minden elválaszt bennünket, de mindannyian fontosnak tartjuk, hogy kultúránk nemzeti intézményeiben a magyar művészet esztétikai szempontból kiemelkedő alkotásai jelenjenek meg és a különböző felfogások közötti dialógust hatalmi eszközökkel ne korlátozzák. Gulyás Gábor vezetése alatt a Műcsarnok teljes egészében megfelelt ennek az elvnek” – áll a nyilatkozatban. Az aláíróik szerint a Műcsarnok magas színvonalú, fontos társadalmi és művészeti kérdések mentén rendezett kiállításai érdemi hozzájárulást jelentettek a kortárs magyar kultúrához. „Az igazgató lemondása ezért fájdalmas veszteség, de teljességgel érthető döntés – következetessége példamutató. Szolidárisak vagyunk vele” – zárul a nyilatkozat. Az aláírók között szerepel drMáriás képzőművész, Fábry Sándor humorista, feLugossy László képzőművész, Hajdu Szabolcs filmrendező, Heller Ágnes filozófus, Kemény István költő, Kepes András újságíró, Rockenbauer Zoltán művészettörténész, Schilling Árpád rendező, Tarr Béla filmrendező, Térey János költő, író és Vidovszky László zeneszerző.

A nyilatkozatot aláírta a Műcsarnok épületének tulajdonjogát 2013. január 1-től átvevő Magyar Művészeti Akadémia több tagja (Ekler Dezső építész, a képzőművész Bukta Imre, Lovas Ilona, Jovián György), valamint a tagságáról frissen lemondott Fehér László festő is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?