Feljövőben a VIVA COMET

A COMET-díjat a német VIVA televízió alapította, hogy az elismeréssel kitüntesse Németország legnépszerűbb könnyűzenei előadóit. A magyar VIVA honosította a díjat – idén hatodik alkalommal adta át, hat kategóriában.

Elsőként a Pataki Attila vezette Edda Művek kapta meg a VIVA rangos kitüntetésétAhogy várható volt, a COMET egyre nagyobb jelentőséggel bír a magyar könnyűzenében. A zenetévé korábban csak a videoklipeket jutalmazta, tavaly viszont már öt kategóriában hirdette meg. Az idén az elmúlt évhez képest változtak a kategóriák (a csatorna a női és férfi előadókat együtt díjazta, és megválasztotta az év felfedezettjét), valamint egy újjal bővült. A Magyar Könnyűzenéért-díj győztesét szakmai zsűri választotta ki azok közül a legalább tízéves múlttal rendelkező előadók és zenekarok közül, akik/amelyek ma is népszerűek a tévécsatorna célközönségének körében. A díjazott az Edda Művek lett. „Örülök, és büszke vagyok arra, hogy mi kaptuk meg elsőként a díjat. Külön elismerés, hogy egy olyan zenecsatorna tüntetett ki bennünket, amely komoly tekintélyt képvisel” – nyilatkozta a zenekar frontembere, Pataki Attila. A legjobb videoklip sorsáról ugyancsak szakmai zsűri döntött, akárcsak tavaly. A további négy kategóriában a közönség választotta ki a győztest. Telefonon kellett voksolni a zsűri által megnevezett jelöltekre. Kategóriánként ötből lehetett választani.

A SYMA Rendezvénycsarnokban megtartott díjkiosztón egymásnak adták a mikrofont a magyar és nemzetközi előadók, együttesek. Fellépett Lola, Baby Gabi és Kefir, Dopeman és Kicsi Dope, L.L. Junior, a Back II Black, a Belga, az Edda Művek, a Kentaur, a Kozmix, a NOX, a Romantic, Aneela, a két lengyel tinilány alkotta Blog 27, a Royal Gigolos és Németország jelenlegi első számú sztárzenekara, a Tokio Hotel. A zenei programból kiemelkedett a Magna Cum Laude és Sub Bass Monster közös produkciója. (péjé)

A VIVA COMET 2006 győztesei

A legjobb előadó: Gáspár Laci

A legjobb együttes: Groovehouse

A legjobb új előadó: Lola

A legjobb lemezlovas: Sterbinszky

A legjobb videoklip: Belga – Szerelmes vagyok

A Magyar Könnyűzenéért-díj: Edda Művek

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?