Felfigyeltek a Viharsarokra

MTI-ÖSSZEFOGLALÓBerlin. A Viharsarok meggyőző alakításokból és csodálatos képekből komponált, magába szippantó dráma – írta Császi Ádám rendezői bemutatkozásáról a The Hollywood Reporter. A tekintélyes amerikai filmes szaklap szerint a 64.

MTI-ÖSSZEFOGLALÓ

Berlin. A Viharsarok meggyőző alakításokból és csodálatos képekből komponált, magába szippantó dráma – írta Császi Ádám rendezői bemutatkozásáról a The Hollywood Reporter. A tekintélyes amerikai filmes szaklap szerint a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott alkotás ugyan heves érzelmeket és érzékiséget ábrázol, mégsem melodramatikus, még akkor sem, amikor a történet könyörtelenül közelít a végkifejlet, az egyik karakter elkerülhetetlen mártíromsága felé. Császi „fülledt, stílusos belépőjét” a főszereplők lenyűgözően bensőséges alakítása viszi előre – írta David Rooney, a The Hollywood Reporter szerzője. Úgy vélte, hogy a történetből kevésbé hozzáértő kezek „átlagos melegdrámát” formáltak volna, Császi viszont – bár alkotása nem mentes a közhelyektől – kifejező erőt és komolyságot ad karaktereinek, fizikai kapcsolatukat pedig frissítő közvetlenséggel mutatja be. A dráma egy fiatal magyar labdarúgóról szól, aki egy német csapatnál játszik, majd nemi identitását keresve visszatér a vidéki Magyarországra, ahol egy szerelmi háromszögbe kerül.

A Berlinalén a legjobb első nagyjátékfilmnek járó díjért versenyző alkotás világpremierjét szombat este tartották, a művet a szerzői filmeket és innovatív zsánerfilmeket felvonultató Panorama szekcióban mutatták be. A Viharsarok magyarországi premierje március 27-én lesz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?