Ez tényleg nagy durranás lesz

Dunaszerdahely. „Halló, emberek, világhírű zenekar a láthatáron!” –mondta a Mediawave fesztivál dunaszerdahelyi helyszínének szervezője. Héger István, az NFG-1-FILM-klub vezetője lelkesedéssel beszélt a gazdag programról és a zenei csemegékről, amelyekhez 50 és 100 koronáért juthat a nagyközönség.

Dunaszerdahely. „Halló, emberek, világhírű zenekar a láthatáron!” –mondta a Mediawave fesztivál dunaszerdahelyi helyszínének szervezője. Héger István, az NFG-1-FILM-klub vezetője lelkesedéssel beszélt a gazdag programról és a zenei csemegékről, amelyekhez 50 és 100 koronáért juthat a nagyközönség. Csak „tévéistentől” tart, attól, hogy az emberek nagy része pusztán közönyből lemarad egy talán vissza nem térő alkalomról. Holnap ugyanis a világzenét játszó Mitsoura zenekar koncertezik a vmk nagytermében. Ahogy Héger István elmondta, a Mitsoura egyedülálló a maga nemében. Hatalmas sikereik vannak, tavaly a Womex fesztiválon vettek részt, a Mediawave-et követően pedig Angliába, a Peter Gabriel nevéhez kapcsolódó WOMAD fesztiválra utaznak, ahol második lemezük anyagát mutatják majd be. Ilyen kaliberű zenekar ritkán jut el Szlovákiába. Előadásuk vizuálisan is nagy élmény, és minden korosztálynak érdekes lehet, hiszen végigvezetnek a cigány és indiai folklóron. A zenekar énekesnője, Miczura Mónika – az Ando Drom zenekar hajdani énekese – összetéveszthetetlen hangjával, egyedi előadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a roma előadóművészek sorában.

A Mitsoura-koncerten kívül egyéb programok is lesznek a hétvégén, amelyekkel főként a fiatalokat szólítják meg, de senkit sem küldenek el, aki érdeklődik a Mediawave programjai iránt. Már csak azért sem, mert a Mitsoura például nullától kilencvenkilenc éves korig minden korosztálynak érdekes lehet. A többi estén inkább laza, diszkós, táncos program lesz, zárásként pedig beszélgetés. Stabil filmprogram is fut majd, a vetítések szintén a klubban lesznek.

Héger István elmondta, bíznak az emberek nyitottságában. „Szeretnénk megtölteni a művelődési központ ötszáz férőhelyes színháztermét, ott lesz ugyanis a Mitsoura-koncert” – tette hozzá.

Az NFG-1-Film-klub természetesen nem csak a Mediawave dunaszerdahelyi műsorát szervezi. „Rengeteg amatőr együttesnek biztosítunk fellépési lehetőséget. Fiatal tehetségeknek nem csak a régiónkból. Bár nehéz állami támogatást szerezni, szervezetlen nálunk a klubélet, és az amatőrök nem kapnak sok támogatást. Pedig senki sem profiként kezdi, hanem fokozatosan nevelődik egy-egy generáció. Bennünket a város támogat, de főként pályázatokból tartjuk fenn magunkat. Legfőbb támogatónk a pozsonyi Magyar Intézet, most is nekik köszönhetjük, hogy egy ilyen nagy horderejű program helyszíne lesz az NFG. A klub rendszerint csütörtökön, pénteken és szombaton van nyitva este 8-tól addig, amíg vendégek vannak, és jó a hangulat” – tájékoztatott a klub vezetője.

MEDIAWAVE 2006 – Dunaszerdahely

Április 28., 21.00: Scrinber & Grasshopper-koncert (Szlovákia). Helyszín: NFG-1-FILM-klub, művelődési központ.

Április 29., 19.00: Mitsoura-koncert (Magyarország).

Április 30., 20.30: Teletrip-koncert (Magyarország). A zenekar 2002-ben alakult. Elektronikus tánczenét játszanak.

Május 1., 16.00: Közös üldögélés, a fesztivál méltatása az NFG-1-FILM klubban. A belépés ingyenes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?