Evanescence, a gótikus tünemény

A gótikus rockzenét játszó amerikai zenekar a tavalyi év legnagyobb durranása volt a nemzetközi zenei életben, és sikere azóta is folytatódik. Februárban két Grammy díjat kapott, a Legjobb új előadó és a Legjobb hard-rock előadó kategóriákban diadalmaskodott.

Az együttest a kilencvenes évek végén Amy Lee énekesnő és Ben Moody gitáros alapította. A két fiatal egy nyári táborban barátkozott össze, ahol Amy előadta Meat Loaf slágerét, az I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) címűt zongorakísérettel. Miután fény derült közös zenei ízlésükre, dalokat kezdtek írni, amelyeket rögzítettek is, és sorra járták a kiadókat valamint a rádióállomásokat. Közben több tehetséges zenész csatlakozott hozzájuk, akik az évek során elég gyakran váltották egymást. Az 1998-as Understanding című hétperces, gótikus rockballada volt az első daluk, amely nagyobb elismerést kapott. Az Evanescence karrierje azután kezdett felfelé ívelni, hogy felfigyelt rájuk Pete Matthews producer, aki bejuttatta őket a Wind-Up Entertainment nevű kiadóhoz. Második, Fallen című lemezük 2003 márciusában került a boltokba, és ez hozta meg a nagy áttörést, két dal, a Bring Me To Life és a My Immortal vált róla világslágerré. Azóta a korongból több mint tizenkét millió példányt adtak el. A nagy népszerűség ellenére tavaly októberben, turnéjuk közepén az alapító, Ben Moody kilépett az együttesből.

Amy Lee a minap egy amerikai magazinnak adott hosszabb interjút. Elmondta, hogy már elkezdtek dolgozni a következő nagylemezükön. Megjelenéséről egyelőre nem akart beszélni, mivel a munka még igencsak kezdeti fázisában tart, de jelezte, hogy feltehetően még idén bevonulnak a stúdióba, hogy elkészítsék a várva várt korongot. „Külön-külön papírra vetjük az ötleteinket, majd összeülünk, hogy megbeszéljük őket. De eddig semmi konkrét nem alakult ki” – mondta Amy, aki egyáltalán nem sajnálja, hogy Ben Moody nélkül kell dolgozniuk. „Tulajdonképpen mindannyian úgy érezzük, hogy Ben helyesen döntött. Az utolsó hetekben már látszott rajta, hogy nem igazán élvezi a közös munkát, és ez mindenkinek a hangulatára hatással volt. Kimondottan jó dolog, hogy nem az ő keze nyomát viselik majd az új dalok, hanem megvalósíthatjuk a saját ötleteinket. Sikerült megtalálnunk a több mint egyenértékű utódját, és nem vetett minket vissza az együttesből való kilépése. Remélem, hogy manapság sokkal boldogabb” – tette hozzá az énekesnő. (z, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?