Eseménytelen angol listák

Harmadik hete nincs változás Európa legfontosabb kislemezlistájának élén, a Room 5 és Oliver Cheatham dala, a Make Luv uralja a mezőnyt. S ami meglepő: komoly trónkövetelő nem is akadt, akárcsak az elmúlt héten most is mindössze két új dalt találunk a máskor jóval változatosabb első tízben.

Harmadik hete nincs változás Európa legfontosabb kislemezlistájának élén, a Room 5 és Oliver Cheatham dala, a Make Luv uralja a mezőnyt. S ami meglepő: komoly trónkövetelő nem is akadt, akárcsak az elmúlt héten most is mindössze két új dalt találunk a máskor jóval változatosabb első tízben.

Az ezüstérmes pozícióban Kym Marsh első szólódala nyitott. Az énekesnő korábban az angol Popsztárok-sorozat keretében létrehozott Hear’Say tagja volt. A mesterségesen megalapított csapat a bemutatkozó kislemezek történetében új rekordot állított fel. A három hétig a lista élén tanyázó Pure and Simple című dalból egy hét alatt közel 550 ezer darabot vásároltak, ami egyedülálló teljesítmény, és ebből 160 ezer már a megjelenés napján elkelt. Az első napon történt forgalmat illetően ez a második legnagyobb példányszám, Elton John Diana hercegnő halálára újraénekelt Candle In the Windjének 655 ezres teljesítménye óta. Egy héttel később a csapat albuma is az első helyen nyitott, így az angol lista létezése óta először sikerült új együttesnek bemutatkozó produkcióival egyszerre vezetnie a kis- és nagylemezlistát. A hasonló folytatás azonban elmaradt, Kym Marsh ugyanis sok vita után kivált, és nem sokkal később a formáció feloszlott. Érdekesség, hogy a producerek a Popsztárok utolsó fordulójában kiesett fiatalokban is láttak fantáziát, így tavaly létrejött a Liberty X nevű csapat, amely jelenleg is a listán szerepel.

A huszadik helyen nyitott a Run-D.M.C. egyik slágerének, az It’s Tricky címűnek az új változata, amely Jacknife Lee munkáját dicséri. A rapcsapat dalai ismét a középpontba kerültek egy szomorú apropó kapcsán, az egyik tag, Jam Master Jay ugyanis tavaly, október utolsó napján gyilkosság áldozata lett. A szóban forgó sláger 1998-ban is szerepelt a listákon, akkor Jason Nevins készítette el remixváltozatát.

Az utóbbi időszak egyik legfelkapottabb alternatív csapata a detroiti White Stripes, amelynek negyedik nagylemeze, az Elephant második hete vezeti a nagylemezek rangsorát. A testvérpár eleinte nem tudott jelentősebb sikereket elérni, aztán egy népszerű angol lemezlovas, John Peel elkezdte játszani a dalait, ami lavinát indított el, és ennek köszönhetően világszerte ismert lett a duó néhány hónapon belül. A White Stripes fordulópontot jelentő harmadik albumából, a White Blood Cells címűből világszerte több mint egymillió példány kelt el. A páros viszonylag kis ráfordítással készítette el legújabb lemezét. Meg és Jack White két hét leforgása alatt végzett a dalok felvételével. A kiadások tekintetében sem vetették magukat túlzott költekezésbe, hiszen az elkészítés összköltsége csupán 10 ezer dollár volt, ugyanakkor a bevétel már most ennek többszöröse. Angliában nagyon fontos a régi lemezek gondozása, a kiadókban külön részlegek foglalkoznak a nagysikerű albumokkal, a köztudatban tartják ezeket, ha kell különböző akciókat találnak ki rájuk. ĺgy egyáltalán nem kuriózum a mostani nagylemezlista, amelyre visszatért a Lighthouse Family válogatása, és ismét a legnépszerűbbek között van a Pink Floyd legendás albuma, a The Dark Side of the Moon amely kisebb-nagyobb megszakítással már 304. hete szerepel a listán. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?