És a világ csak ámult…

ÖSSZEFOGLALÓA Coldplay alaposan ráijesztett még a legfanatikusabb rajongóira is. Chris Martin zenekara múlt kedden váratlanul új dallal rukkolt elő. A Midnight hallatán sokunknak leesett az állunk. Nem ezt vártuk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Coldplay alaposan ráijesztett még a legfanatikusabb rajongóira is. Chris Martin zenekara múlt kedden váratlanul új dallal rukkolt elő. A Midnight hallatán sokunknak leesett az állunk. Nem ezt vártuk. Néhány nappal később aztán kaptunk egy jobbat.

A Midnight című dal az együttes elektronikus arcát mutatja meg, a frontember robothangon énekel. A szerzemény producere Jon Hopkins. A videoklipben a zenekar tagjait, főleg Chris Martint láthatjuk az erdőben sétálni és táncolni, egy-két róka is bóklászik a közelben – mindezt fekete-fehérben, negatívban, vizuális trükkökkel tárják elénk. A klipet Mary Wigmore rendezte, aki Chris Martin és Gwyneth Paltrow lányának, Apple-nek a keresztanyja. Több kommentelő szerint a Midnight olyan, mint egy Bon Iver-dal félresikerült paródiája.

Aztán kiderült, a Midnight nem a tavaly rögzített nagylemez hivatalos előfutára, az ugyanis a Magic című szerzemény, amely vasárnap debütált. Ez már a zenekar igazi arcát mutatja, popos, részben a U2 korai dalainak hangzására emlékeztet. A Coldplay hatodik stúdióalbuma Ghost Stories címmel május 19-én jelenik meg. (Martin korábban az ígérte, a cím könnyebben kiejthető, mint a 2011-es Mylo Xyloto. Igaza van.) A mindössze kilenc szerzeményt tartalmazó nagylemez hangzásvilága – néhány bennfentes szerint – a Midnight és a Magic között húzódik. Akik előrendelik az iTuneson az új albumot, ingyen letölthetik a Magicet. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?