ERESZ alatt fészek

Úgy hozta a sors, hogy csak mostanában került a kezembe a Csemadok rimaszombati területi választmányának lapja, az ERESZ, annak is a második száma, amely komoly fejlődésen ment keresztül az első próbálkozás óta.

Úgy hozta a sors, hogy csak mostanában került a kezembe a Csemadok rimaszombati területi választmányának lapja, az ERESZ, annak is a második száma, amely komoly fejlődésen ment keresztül az első próbálkozás óta. Most már nem csak a szellemes címválasztásért lehet megdicsérni a szerkesztőket (Rimaszombat egyezményes rövidítése RS, azaz ERESZ), hanem a tartalomért is. A huszonhat oldalon helyet kapott minden, ami a városban és környékén kulturális értelemben történt. Mivel a lap félévente jelenik meg, nem zavaró, hogy hónapokkal ezelőtti eseményeket is felelevenít, legalább marad valami emlékbe a hajdan volt szép napokról. Rosszmájúság lenne a néhol előforduló gépelési, stilisztikai hibákat, alany-állítmány egyeztetési problémákat felróni, a lényeg a lényeg, hogy nyoma marad a Csemadok-alapszervezetek munkájának. Ráadásul, ha jól láttam, ketten írták tele a lapot, ezért külön elismerés illeti őket. E két személy (Mede Zsófia és Juhász Dósa János) figyelme a járás határain kívülre is terjed, így kerülhetett a lapba a Csemadok Kassa-környéki alapszervezetének bemutatása, vagy a Győrött megrendezett, rimaszombati sikert hozó Radnóti Miklós Szavalóverseny. Az ERESZ nem feledkezik meg a másik rimaszombati székhelyű lap, a Gömörország legfrissebb számának ajánlásáról, sőt a Pátria rádió roma műsorának szerkesztőjét is mikrofonvégre kapták, amikor maga is mikrofonnal járta a vidéket. Ezúttal fotókban sincs hiány, egy-egy oldalra átlag két kép jut, a tördelés ízléses és „levegős”, a betűnagyság barátságos, a cikkek pedig nem zavaróan hosszúak. Megkapják a magukét az irodalom kedvelői is. Anyaghiány esetén sem káros egy-egy vers vagy rövid próza beiktatása, főleg akkor, ha a költő valamilyen módon kötődik Gömörhöz. Nem lennék meglepve, ha a 15 koronáért árult lapból mára már mutatóba se lenne a rimaszombati újságárusoknál. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?