Előd hallhatatlan sikerei

Én sajnálom Császár Elődöt, mert az új magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb tagja volt. Figyelmetlensége, és annak súlyos következménye azonban egy életre megbélyegezte őt. Legalábbis Magyarországon. Elfordult tőle a szakma jelentős része és a rajongói is, szóval szinte mindenki.

Én sajnálom Császár Elődöt, mert az új magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb tagja volt. Figyelmetlensége, és annak súlyos következménye azonban egy életre megbélyegezte őt. Legalábbis Magyarországon. Elfordult tőle a szakma jelentős része és a rajongói is, szóval szinte mindenki. Néhány éve hiába készített egy fantasztikus albumot Hangulatváltozások címmel, a boltok polcain maradt. Rossz volt látni a minap az egyik magyarországi lemezboltban, hogy a cédé már ötszáz forintért megvásárolható. De még így sem fogy. Ha nem történt volna meg az a sajnálatos baleset, bizonyára még most is mindenhol ő idétlenkedne. A tévében, a rádióban és főleg a slágerlisták élén.

Mindezek ellenére nem szabad Elődöt leírni, mivel egy ilyen tehetséges ember nem tűnhet el egykönnyen a színről. Az elkezdett szólókarrierjét ugyan nem folytatja, viszont szerzőként és producerként jelen van. Több olyan dal jött ki a keze alól, amelyről nem is tudjuk, hogy köze van hozzá. Például társszerzőként ő jegyzi Liza nagy rádiós slágerét, a Záporeső címűt a Shane 54 név mögé bújva, és a közelmúltban DJ Juniorral elkészítette a 69 című dalt, amelyben a legintelligensebb magyar pornócsillagnak tartott Michelle Wild hallatja a hangját. A dal a klubok, zenés szórakozóhelyek nagy kedvence, átütő sláger azonban nem lehet belőle, mivel a kereskedelmi rádiók nem tűzték a műsorukra. Elődöt szinte teljes mértékben ignorálják, korábbi szólóslágereit és az FLM-dalait a balesete óta alig-alig játsszák. A magyar piacon tehát csak tartaléklángon ég, helyette külföldön próbálkozik, és ahogy hallom, elég nagy sikerrel. Nemrég az egyik rádió vendége volt, ott beszélt munkájáról, terveiről, nemzetközi sikereiről. Igaz, a meszsziről jött ember azt mond, amit akar, én mégis elhiszem neki, hogy a legkeresettebb lemezlovasokkal dolgozik Európa-szerte. Pedig valóban hihetetlen nemzetközi sikerekről mesélt. Hallhatatlan sikerekről.

Magyarországon is napvilágot látott az új nagylemeze a Shane 54 név alatt, de ahogy mondta, a korongot inkább a nemzetközi piacra szánta. Én szorítok neki, hogy kapjon jó sok lehetőséget külföldön, fedezzék fel még több helyen a tehetségét. Örülök a sikereinek, s közben sajnálom, hogy kevésbé van jelen a magyar popszakmában, mert Császár Előd nélkül szegényebb a könnyűzene. A balesete semmit sem von le az ő tehetségéből. Kár, hogy ezt mások másképp látják. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?