Elkezdődött a visszaszámlálás

SÓLYMOS KARINJövő kedden indul a Gombaszögi Nyári Tábor, ahol a szórakozásnak és a komolyabb témáknak is helye van.A szervezők a nulladik napon már várnak minden fiatalt és kevésbé fiatalt.

SÓLYMOS KARIN

Jövő kedden indul a Gombaszögi Nyári Tábor, ahol a szórakozásnak és a komolyabb témáknak is helye van.

A szervezők a nulladik napon már várnak minden fiatalt és kevésbé fiatalt. Elkezdődnek a kézműves foglalkozások: a hét folyamán bárki betekinthet a nemezelés, a gyöngyfűzés, a korongozás és a festés művészetébe. A CitySoul és a Cats in Space is begyújtja rakétáit, a pozsonyi Expired Passport és a kassai Hundzsa Tamás a tábor kávéházában játszik.

Szerdán már egész napos kavalkád várja a táborozókat. Sorra nyílnak az előadói sátrak két tucatnyi társszervező közreműködésével. A színházi sátorban Benkő Géza áll pódiumra. A Közbeszéd blogportál által szervezett Ifjúsági kerekasztalon Egységben az erő címmel hazai magyar ifjúsági szervezetek vezetői vitatják meg terveiket a fiatalok jövőjét illetően. A Körkép sátorban Nógrádi György biztonságpolitikai elemző előadását hallhatják az érdeklődők, a Krasznahorkára kitelepülő Komáromi Szalonban a futballbundáról lesz szó. Csáky Pállal Nincs tabutéma – ide lőjetek! címmel szerveznek beszélgetést.

Idén negyedik alkalommal lesz Gombaszögi MKP–Híd-kerekasztal. Bugár Béla és Berényi József az Új Szó Stúdió vendégeiként aktuálpolitikai témákról vitáznak majd. A beszélgetést élőben követhetik, illetve később is megnézhetik az ujszo.com-on.

A dél-szlovákiai infrastruktúrafejlesztés is szóba kerül, Rajkovics Péter Farkas Ivánnal, Érsek Árpáddal és Antalík Imrével beszélget. Mindeközben az Irodalmi Szemle sátrában könyvbemutató, a színházi sátorban tehetségkutató lesz, a játékokban részt vevő csapatok pedig paintballban mérik össze erejüket. Este a zenekaroké a terep: szerdán a somorjai The Butchers, a budapesti Quimby és a besztercebányai Unisex játszik.

A többi napon is hasonlóan érdekes és izgalmas programok lesznek terítéken. Ezekből emelünk ki néhányat: előadás a globális pénzrendszerről, államfőjelöltek beszélgetése, nemzetpolitikai kerekasztal, František Mikloško és Surján László előadása a megbékélésről, kerekasztal-beszélgetés a nők jogairól, képregények, bloggertalálkozó, ügyességi versenyek, slam poetry, színházi előadások, népszerű zenekarok és mindennap éjszakai mozi. Összesen mintegy százhúsz programból választhatnak a táborlakók a rendezvény ideje alatt.

A tábor előtti héten még lehet ingyen belépőjegyet nyerni a Facebook-on. Részletesebb tájékoztató a következő címen: www.gombszog.sk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?