Elhunyt Horvai István rendező

Életének 82. évében, hétfőn elhunyt Horvai István kétszeres Kossuth-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem professzora. 1962-től a Vígszínház rendezője volt, 1979 és 1985 között igazgatóként irányította az intézményt.

Életének 82. évében, hétfőn elhunyt Horvai István kétszeres Kossuth-díjas rendező, érdemes és kiváló művész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem professzora. 1962-től a Vígszínház rendezője volt, 1979 és 1985 között igazgatóként irányította az intézményt. Felsorolhatatlan számú és színháztörténeti jelentőségű rendezéseivel egyedülálló módon gazdagította a magyar színházművészetet. Főbb rendezései közé tartozik Csehov Három nővér, Ványa bácsi, Platonov és Sirály című művének színre vitele, O’Neill Eljő a jeges és Utazás az éjszakába, Örkény István Rózsakiállítás, Csurka István Házmestersirató és Deficit című darabjának bemutatója, Spiró György Az imposztor és Kornis Mihály Körmagyar című művének színpadra állítása. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?