Elhunyt a What a Wonderful World szerzője

New York |

<p>Elhunyt 89 éves korában David George Weiss, számos sláger, köztük a What a Wonderful World című Louis Armstrong-klasszikus szerzője.</p>

A komponistát New Jersey állambeli otthonában, Oldwickban érte a halál - számolt be a zeneszerző feleségére hivatkozva a The New York Times című napilap.

David George Weiss 1921-ben Manhattanben született, pályafutása során Broadway-musicalekben is dolgozott, ezek közül az a Mr. Wonderful a leghíresebb, amelyben Sammy Davis Jr. játszotta a főszerepet.

Első szerzeményére, az Oh! What I Seemed to Be című dalra 1948-ban Frank Sinatra csapott le, a hírességet állítólag már első hallásra lenyűgözte ez a szám.

Az elmúlt jó pár évtizedben olyan klasszikussá lett slágerek fűződtek a nevéhez, mint az Elvis Presley számára írt Can't Help Falling in Love, a Tokens által megszólaltatott The Lions Sleep Tonight.

Weiss sokáig volt az amerikai dalszerzők szakmai szervezetének elnöke, és elkötelezett harcosa volt a szerzői jogok védelmének. 1984-ben beiktatták a Dalszerző Hírességek Csarnokába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?