Életműdíjat kapott Jankovics Marcell a pozsonyi animációs biennálén

Budapest |

<p>Életműdíjjal ismerte el Jankovics Marcell munkásságát a pozsonyi animációs biennále, a seregszemlén Szoboszlay Eszter Szomszédolás című alkotása is elismerést kapott.</p>

A Magyar Filmunió keddi közlése szerint a hétvégén véget ért X. Pozsonyi Animációs Biennálén válogatást mutatattak be Jankovics Marcell munkáiból és a Prix Klingsor elnevezésű életműdíjjal ismerték el a magyar alkotót. A nemzetközi zsűri a Kossuth-díjas művész mesefilmjeinek egyedi világát és képi megjelenítését emelte ki értékelésében. Az életműdíjat Jankovics Marcell személyesen vette át a szlovák fővárosban.
A rendezvény kísérőprogramjaként Az ember tragédiája és az Ének a csodaszarvasról című művekből kiállítás is látható november 10-ig a pozsonyi magyar kulturális intézetben.
A 22 ország részvételével zajlott pozsonyi seregszemle versenyprogramjában díjazták a Kecsekemétfilmben készült Szomszédolás című alkotást, mely a Fejlakók című sorozat friss epizódja. A nemzetközi zsűri Szoboszlay Eszter alkotását a visegrádi országokból érkezett legjobb filmként értékelte.
A filmunió közlése szerint a magyar animációk külföldi körútja a napokban Lipcsében folytatódik. A legfontosabb európai animációs fórumok közé sorolt lipcsei filmfesztiválra Magyarországról három új alkotás - Bertóti Attila Ariadné fonala, Cakó Ferenc Érintés és Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című munkája érkezik. Mindhárom animáció a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?