Egy nap, egy éj a múzeumban

Szlovákia immár 14.

Szlovákia immár 14. alka-lommal csatlakozik a nemzet-közi kezdeményezéshez: szombaton országszerte több mint száz intézmény várja különleges, késő estébe nyúló programokkal az érdeklődőket a Múzeumok és galériák éjszakáján.

A rendezvénysorozat sikerét jelzi, hogy vidéken is egyre több intézmény kapcsolódik be a Múzeumok és galériák éjszakájába, de értelemszerűen a leggazdagabb, legsokrétűbb kínálatot a fővárosban találják a látogatók, itt közel negyven helyszínen lesznek események. Ráadásul idén Pozsonyban két másik fesztivállal is összekapcsolódik a Múzeumok éjszakája: az egyik a BraK, azaz a Pozsonyi Könyvfesztivál (ezért több galériában is különleges illusztrációkat állítanak ki), a másik fesztivál pedig a WhatCity? címet viseli (ennek célja a pozsonyiak közösségi és kulturális életének a fellendítése). A fővárosban a belépő egységesen 2 euró, amelyet csak az első helyen kell kifizetni, utána a többi rendezvényhelyszín ezzel a jeggyel látogatható.

Magyar vonatkozású programokból is válogathatunk Pozsonyban. Érdemes ellátogatni a Kunsthalléba, ahol Németh Ilona Eastern Sugar című nagyszabású, több tematikus egységből álló, a dél-szlovákiai cukoripar történetét és megszűnését bemutató kiállítása tekinthető meg. Szombaton 15 órától gyerekek mutatják be az anyagot, 15.30-tól a cukorgyártás és a kockacukor történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, 21 órától pedig Németh Ilona és Nina Vrbanová kurátor tart tárlatvezetést. A kiállításnak része egy (működő és kipróbálható) cukormanufaktúra is, ahol a látogatók akár szuvenírt is készíthetnek maguknak – saját kezűleg állíthatnak elő süvegcukrot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?