Egy kínos affér

MTI-HÍREgyesült államokbeli fellépése előtt bocsánatot kért évekkel ezelőtti durva Amerika-ellenes dalszövegeiért Psy dél-koreai szupersztár, akinek Gangnam Style című videoklipje minden idők legsikeresebb videója lett az interneten.Tegnap vették fel Washingtonban azt az ünnepi jótékonysági koncerte

MTI-HÍR

Egyesült államokbeli fellépése előtt bocsánatot kért évekkel ezelőtti durva Amerika-ellenes dalszövegeiért Psy dél-koreai szupersztár, akinek Gangnam Style című videoklipje minden idők legsikeresebb videója lett az interneten.

Tegnap vették fel Washingtonban azt az ünnepi jótékonysági koncertet, amelyen Barack Obama elnök és családja is részt vett. A műsort december 21-én sugározzák az amerikai tévétársaságok. Az amerikai médiában két nappal a koncert előtt, pénteken láttak napvilágot információk arról, hogy a 34 éves énekes évekkel ezelőtti fellépésein Amerika-ellenes kirohanásokat tett.

2002-ben egy harckocsi-utánzatot zúzott szét a színpadon, tiltakozásul az amerikai katonák dél-koreai jelenléte ellen. Két évvel később „az iraki foglyokat megkínzó jenkik” megölésére buzdított. „Öljétek meg a lányaikat, anyjukat, menyüket, apjukat, öljétek meg őket mind, lassan és fájdalmasan” – kántálta a rapper egy koncerten nem sokkal azután, hogy iszlám fegyveresek lefejeztek Irakban egy dél-koreai misszionáriust.

Az időközben nemzetközi szupersztárrá avanzsált rapper pénteki fellépése előtt mélységes sajnálkozását fejezte ki a szavai által okozott fájdalomért, és azt mondta, egykori megnyilvánulásai az iraki háborúra adott „mély érzelmi reakciók” voltak, és beleilleszkedtek az akkori általános háborúellenes közhangulatba.

Psy azt mondta, ma már megérti azt az áldozatot, amelyet amerikai katonák a szabadság és demokrácia védelme érdekében hoznak hazájában és szerte a világban.

A koreai rapper a közelmúltban több alkalommal is fellépett amerikai katonák előtt, akik – reményei szerint – a többi amerikaival együtt elfogadják bocsánatkérését.

Öt hónap leforgása alatt a Gangnam Style című dal klipje lett a legnézettebb videó a YouTube videómegosztó portálon: eddig 906 milliószor töltötték le, ami történelmi rekordnak számít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?