Duett egy örömteli és egy szorongó lélekről

A Márai Stúdióban kezdi az idei színházi évadot a kassai Thália Színház, Bach Szilvia kétszemélyes tragikomédiájával, az Alt-duettel.
Két nő játssza, komédiázza végig az egyfelvonásos művet, és a darabon belül saját, nem mindig vidám életét.

A Márai Stúdióban kezdi az idei színházi évadot a kassai Thália Színház, Bach Szilvia kétszemélyes tragikomédiájával, az Alt-duettel.

Két nő játssza, komédiázza végig az egyfelvonásos művet, és a darabon belül saját, nem mindig vidám életét. Egy színésznő és egy írónő barátsága az alaptéma, mely tágabb értelemben egymás megértéséről, a segítség elfogadásáról, bezárkózásról és megnyílásról, az őszinteségről és az álcákról, az emberi kapcsolatok különböző színeiről és árnyalatairól szól, s épp anynyira nem egyszínű és egysíkú, mint a figyelemfelkeltő díszlet (Bényei Miklós munkája).

„Mindkettő én vagyok” – mondja hőseiről a szerző Bach Szilvia, akit inkább humoristaként ismerünk, mint drámaíróként és zeneszerzőként, ám a darabról magáról nem szívesen ad előzetes felvilágosítást, jöjjön a kedves néző és tapasztalja saját bőrén, mert ez mindenkinek mást mond majd, mindenki másképp éli meg, sőt esetleg a befogadó közeg lelkiállapotától is függ, mi lesz számára a mű üzenete. „Nekem is mást mond most, mint amikor írtam” – teszi még hozzá Bach Szilvia.

Az írónőt a darabban Dévényi Ildikó, a színésznőt Varga Lívia játssza. Az előbbi vendégművészként, az utóbbi „hazaiként”, így tehát fele-fele arányban a Pécsi Művészetek Háza és a kassai Thália Színház közös produkciójáról van szó. A rendező budapesti vendégművész, Somogyi István.

A kétszereplős darabhoz nem volt szükség hatalmas ruhatárak készítésére, ám a jelmezekről tudni kell, hogy elmondják, amit a nők a külsejükkel el akarnak mondani, és ami lelkileg mélyen bennük van. Molnár Gabriella jelmezeivel egy örömteli és egy szorongó lelket öltöztet megfelelő formába. „A darab erénye, hogy szépen mondja ki a rettenetet, és ezzel fel is oldja azt” – adja meg az útravalót Moravetz Levente, a Thália művészeti vezetője és főrendezője. A nézők pedig a csütörtöki premiertől kezdve élvezhetik a zenés tragikomédiát, és elgondolkodhatnak azon, miféle dalok születnek az emberi lelkek mélyén, és ki mennyire hallja szépnek a másik lélek dalait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?