Divat és előkelő elegancia a 76. Oscar-gálán

Csillogó ékszerek, pasztellszínű és rikítóan tarka ruhák, mindenekelőtt pedig sok fedetlen bőrfelület – az elmúlt két évnek a szeptember 11-i terrorista merénylétek, majd az iraki háború miatt nyomott hangulatú gálaestje után az Oscar-díjak 76. kiosztásán vasárnap visszatért a pompa a hollywoodi Kodak színházba.

Az egyik legfeltűnőbb jelenség – Nicole KidmanCsillogó ékszerek, pasztellszínű és rikítóan tarka ruhák, mindenekelőtt pedig sok fedetlen bőrfelület – az elmúlt két évnek a szeptember 11-i terrorista merénylétek, majd az iraki háború miatt nyomott hangulatú gálaestje után az Oscar-díjak 76. kiosztásán vasárnap visszatért a pompa a hollywoodi Kodak színházba. Az irányzat ennek ellenére előkelő eleganciát mutatott – a sztárok többsége kerülte a feltűnést keltő öltözködést.

A legfeltűnőbb jelenségek közé tartozott a vörös szőnyegen Nicole Kidman. Az ausztrál színésznő szorosan testhezálló, vállpántok nélküli, Chanel tervezte szürkés zöld szatén estélyi ruhával kápráztatta el a közönséget. Egy másik szőke szépség, az Oscar díjjal kitüntetett Charlize Theron is nagy tetszést aratott mélyen kivágott, aranyszínű ruhájával, amelyet Gucci egyik munkatársa, Tom Ford tervezett. Catherine-Zeta Jones, akit férje, Michael Douglas is kísért az estélyre, Versace tervezte tűzvörös ruhájával keltett feltűnést, Angelina Jolie Marc Bower tervezte ruhája pedig szabadon hagyta a színésznő hátán a tetoválásokat, amit ő „igen szexisnek talált.

A gyémántokat és zafírokat a sztárok főleg fülbevalókban viselték, sokuknak a nyaka szabadon maradt. A rúzs és a púder többnyire nem tűnt fel és a természetes külsőt volt hivatott kihangsúlyozni. Kilógott a sorból viszont Diane Keaton, aki fekete férfi öltönyben jelent meg, fején brit rendőrsisakkal, tarka nyakkendővel és fekete kesztyűben – egyesek úgy érezték, hogy Charlie Chaplinre emlékeztette őket. Mindesetre nagyobb feltűnést keltett, mint a legtöbb férfi kollégája, akik többségükben konzervatív fekete szmokingbot viseltek. Közülük némileg kilógott a sorból az új-zélandi Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője, bő nadrágjával, nyitott nyakú ingben és fésületlen hajjal. Összességében azonban Hollywood ezzel a divatbemutatóval a legjobb időkre emlékeztetett. Visszatérés volt az ötvenes évek ragyogásához szép színekhez, selymekhez, ékszerekhez és pompázó ruhákhoz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?