Divat a szőke, az arany, a rozsdavörös és a mahagóni

A jszín és a jellem összefügg – a vörös hajúak hevesebben reagálnak, mint a szőkék, a barnák öntudatosabbak, mint a feketék. A genetikusok felfedezték, hogy a bőr és a haj színárnyalatától függ a vérmérséklet.

A jszín és a jellem összefügg – a vörös hajúak hevesebben reagálnak, mint a szőkék, a barnák öntudatosabbak, mint a feketék. A genetikusok felfedezték, hogy a bőr és a haj színárnyalatától függ a vérmérséklet. A hormonkutatók is meglepődve tapasztalták, hogy az adrenalin, a szerotonin és a melanin hormonok termelődése a haj- és bőrtípusoknak megfelelően különböző módon történik, ami hatással van az érzelmekre is. Felmerül a kérdés, hogy azok a nők, akik vörösre festik a hajukat, valóban vörösekké válnak? A színpszichológusok szerint egy kicsit igen, hiszen naponta a tükörbe tekintve a lélek a hajszíntől állandó jelzést kap. Aki valaha szőke volt, ám az arcát rendszeresen vöröses hajkoronával körülölelve látja, annak nemcsak a megjelenése, hanem egy idő után a viselkedése is megváltozik.

A nők nemcsak Kleopátra idejében, hanem Marilyn Monroe után is különös figyelmet fordítottak és fordítanak a személyiségükkel harmonizáló hajszín megválasztására, hiszen ugyanúgy kommunikációnk fontos kifejező eszköze, mint a szavak vagy a testbeszéd. Ha nincs időnk és lehetőségünk arra, hogy profi fodrász fesse hajunkat, a drogériákban kapható – házi használatra készült – minőségi hajfestékek segítségével lehetünk saját magunk fodrászai. A hazai piacon újdonságnak számít a Schwarzkopf&Henkel társaság Palette Deluxe hajfestéke, amely azon túl, hogy eltünteti az ősz hajszálakat, a Color Formula C receptúrájával (a krémkondicionáló narancskivonata) lehetővé teszi a haj ápolását is. Hogy miért festjük a hajunkat, annak sok oka lehet: elsősorban a divat, gyakran az őszülés zavar bennünket. A színváltoztatás függ attól, hogy természetes hajszínünkhöz képest milyen mértékű változásra vágyunk, egy alkalomra vagy hoszszabb időre akarunk új színt adni hajunknak. E szempontok alapján megkülönböztetünk alkalmi színezést (Palette Instant Color), tartós színezést (Palette Color Shampoo) és festést (Palette Instant Color Creme vagy a Palette Deluxe).

Az újdonságnak számító Palette Deluxe segítségével a művelet kényelmes és egyszerű, hiszen egyenesen a hajra kell applikálni a krémfestéket. Ám mielőtt hajfestésre szánja rá magát valaki, nem árt, ha figyelembe veszi: a sötét szín markánssá teszi az arcot, ezért ideális a természetes hajszínnél egy árnyalattal világosabbat választani, az új hajszín illik-e a meglevő ruhatárhoz, de azt is, hogy bizony 4-6 hetenként a procedúrát meg kell ismételni. Tudatosítani kell: festeni kizárólag egészséges hajat ajánlatos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?