Díjeső a fesztiválon

Magyarországi vendégszereplésekkel is készült a jövő heti Duna Menti Tavaszra a felbári és a pozsonyeperjesi bábcsoport. A biatorbágyi és halászi fellépésüknek köszönhetően szinte folyamatosan „edzésben” voltak az e heti hazai seregszemle, a szombaton délelőtt Felbáron megtartandó VI.

Magyarországi vendégszereplésekkel is készült a jövő heti Duna Menti Tavaszra a felbári és a pozsonyeperjesi bábcsoport. A biatorbágyi és halászi fellépésüknek köszönhetően szinte folyamatosan „edzésben” voltak az e heti hazai seregszemle, a szombaton délelőtt Felbáron megtartandó VI. Csallóköz – Szigetköz Bábfesztivál előtt.

Hozzáértő közönség és rangos zsűri előtt szerepeltek a csallóközi bábosok május derekán Biatorbágyon, a Pest Megyei Bábfesztiválon. Visszatérő vendégszereplői ennek a seregszemlének, hiszen idén immár hatodik alkalommal léptek fel, s nem is akármilyen eredménnyel. A Csepi Zsuzsa vezette felbári Amadé László Bábcsoport A rátóti csikótojás című népmesét vitte színre, és a produkciót a kreativitásért és a jó rendezői ötletekért járó díjjal jutalmazták. A magyarországi bábos berkekben szaktekintélynek számító Tömöry Márta elismerően szólt az alkalmazott egyedülálló bábos technikáról, a maszkos megoldásról: paraván nélkül adják elő a történetet, és a gyerekek kalapra erősítve viselik az illető mesefigura maszkját. A felbáriakon kívül a pozsonyeperjesiek is kiválóan szerepeltek, hiszen az Ágh Erzsébet vezette Ugri Bugri óriási sikert aratva adta elő a Tóparti mesét: ezt az előadást a szép magyar beszédért díjazták.

A csallóközi bábcsoportok nem hiányoztak a szigetközi Halásziban nemrég megtartott bábos seregszemléről sem. A bábos társadalom színe-java megjelent itt, a már említett két csallóközi csoporton kívül a Makki Márta vezette nagyudvarnoki Kabóca és a Rebro Ágota rendező irányításával készülő felsővámosi Tikiriki. Csepi Zsuzsa szerint mindkét fesztivál kapóra jött, hiszen nagyon hasznos, ha a gyerekek többszöri fellépési lehetőséget kapnak a legrangosabb hazai seregszemle, a Duna Menti Tavasz előtt.

Az újbóli találkozásra a halászi bábosokkal már most szombaton lehetőség nyílik, hiszen őket is meghívták az immár hagyományos Csallóköz – Szigetköz Bábfesztiválra, amely az idén a hatodik évfolyamába lép. Ezen az albári kultúrházban olyan remek produkciókat tekinthet meg az érdeklődő közönség kilenctől három óráig, mint a Kelekótya kiskakas, a Vitéz László, a Zöld pöttyös lovacska, a Törpök tánca, a Kiváncsi kis elefánt, a Lúdas Matyi, A rátóti csikótojás és az Aranytulipán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?