Dámák diadala

Kellemes környezetben, a gútai Leonor Szállóban zajlik a hét végén, szombaton az Új Szó és a Vasárnap hagyományos Újbor-bálja. A kellemes hangulathoz – a jó zene mellett – minden bizonnyal hozzájárul majd a budapesti Napszínház tagjainak fellépése is.

Kellemes környezetben, a gútai Leonor Szállóban zajlik a hét végén, szombaton az Új Szó és a Vasárnap hagyományos Újbor-bálja. A kellemes hangulathoz – a jó zene mellett – minden bizonnyal hozzájárul majd a budapesti Napszínház tagjainak fellépése is. „Csokonai Vitéz Mihály komikus eposzának, a Dorottyának egy átdolgozott változatát fogjuk bemutatni – árulta el Csontos Róbert színész-rendező, a társulat gútai születésű vezetője. – A darab a múlt évadban szerepelt a Napszínház műsorán, a Millenáris Park színháztermében játszottuk. Ez a Dorottya persze más lesz egy picit, rövidebb, mint az eredeti előadás volt, de reméljük, a bálozók nagyon jól fognak mulatni rajta.”

A farsang ugyan még messze van, ám semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy a „dámák diadala” ezúttal sem marad el. A címszerepet maga Csontos Róbert alakítja, Tóth Imola, a Napszínház ifjú színésznője a Szerelem istennőjét formálja meg, a Patrik művésznéven szereplő táncosuk pedig több férfikaraktert kelt életre.

Csontos Róbert egyébként az utóbbi időben gyakran „hazalátogat”. Szeptemberben először az alternatív színházak rozsnyói nemzetközi fesztiválján, a Tempus Arton mutatta be több ország művészeinek összefogásával színpadra állított Macbeth-jét, amelyet aztán Dél-Szlovákia más városaiban is láthatott a közönség. „Úgy látszik, most Shakespeare-ciklusom van – jegyezte meg tréfásan –, mert a legközelebbi bemutatóm a Szentivánéji álom lesz Budapesten, a Thália Színház Új Stúdiójában, ezenkívül egy Goldoni-bemutatóra készülök.” November végén a Sikoly című produkcióval utazik Kassára, a Független Színházak Nemzetközi Fesztiváljára. A Sikoly érdekessége, hogy Csontos Róbertet nem kevesebb, mint huszonnyolc szerepben láthatja a közönség. Emellett a színész-rendező már javában szervezi azt a nagyszabású rendezvénysorozatot, amelynek Gúta ad otthont a jövő nyáron. „Másfél hónapra európai művészeti központtá alakítjuk át a várost – mondta. – Lesznek színházi előadások, koncertek, kiállítások, továbbá mesterkurzusok színházi emberek részére. A rendezvénysorozat célja, hogy minél jobban megismerjük egymás kultúráját, és egy valódi, professzionális nemzetközi színházi műhely alakuljon itt ki. Helyszínként azért választottam Gútát, mert jó dolog, ha egy kisvárosban is történnek hasonló rendezvények.” És valószínűleg a gútaiak is így gondolják. „Fantasztikusan segítőkész mindenki, csodálatos emberekkel találkoztunk. Mióta híre ment a rendezvénynek, egyre többen biztosítanak támogatásukról” – összegezte tapasztalatait a fiatal művész. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?