Csodateremtő gyerekek

Dunaszerdahely. Ma az ország minden szegletéből öt napra idesereglett gyerekek vehetik át a város kulcsait a polgármestertől. A gyermek báb- és színjátszók országos seregszemléjének, az idén XXVIII. évfolyamába lépett Duna Menti Tavasznak ad otthont Dunaszerdahely városa.

Dunaszerdahely. Ma az ország minden szegletéből öt napra idesereglett gyerekek vehetik át a város kulcsait a polgármestertől. A gyermek báb- és színjátszók országos seregszemléjének, az idén XXVIII. évfolyamába lépett Duna Menti Tavasznak ad otthont Dunaszerdahely városa. Huszonnégy csoport, több mint ötszáz szereplő kisdiák nevetésétől lesz hangos egy héten át a város. A mai megnyitó, a város kulcsainak átvétele után a bábos versenyprogram kezdődik. A felbári Amadé László Bábcsoport a Kelekótya kiskakas, a pozsonyeperjesi Ugri-bugri a Vitéz László aranyországban, a nagyudvarnoki Nagy Kabóca a Kis Júlia balladája, a szimői Hétszínvirág Az állatok nyelvén tudó juhász, az érsekújvári Pinokkió A zöld lific, a felsővámosi Tikiriki a Lúdas Matyi című produkciót mutatja be az első nap bábos versenyprogramjában. Egy órakor a pedagógiai bábjátékról szóló módszertani programmal az óvónők számára tartanak szakmai bemutatót. A Csallóközi Múzeumban a hagyományos gyermekrajz-kiállítás nyílik, a szórakozni vágyóknak pedig a művelődési házban és a téren kínálnak gazdag programokat. A vendégműsorban fellép a magyar bábjátszás világhírű művésze, Kemény Henrik, aki Vitéz László történetével az egész világot bejárta már. A gyerekeket kézműves foglalkozások, könyvvásár, népi mesterségek bemutatója és a Ládafia Bábszínház csodakörhintája várja egész héten át.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?