Csodás este volt!

„A zsűri megőrült!” – Presser Gábor szerint a közönség biztosan ezt gondolta, ugyanis szombaton a produkciók mindegyikéről kizárólag jót mondtak, építő jellegű kritika is csak itt-ott hangzott el. „Csodás este volt!“ – ezt a zsűri hölgytagja mondta a műsor végén.

Bizonyára sok néző fejében megfordult, hogy a zsűrinek esetleg parancsba adta a műsor nagyhatalmú ura, Sváby András, hogy mostantól kizárólag jót és szépet mondhat. Pély Barnabás emlékezetes kirohanása Bálint Ádám ellen ugyanis több vita alapjául szolgált, és állítólag rossz fényt vetett a műsorra. A nézők többsége azon a véleményen volt, hogy nem szabad ilyen komolyan venni és élesen kritizálni. De nem ez állt a háttérben. Sváby ugyanis kijelentette, hogy továbbra is elvárja a zsűritől, hogy őszintén megossza a véleményét a versenyzőkkel és a közönséggel – jót és rosszat egyaránt. Egész egyszerűen egy (majdnem) tökéletes esténk volt.

Féltem a szombati fordulótól. És a félelmem beigazolódott. Két kategóriából választhattak a versenyzők, és a kategóriákat mérföldek választják el egymástól. Nem lett volna szabad a musicaldalokat és filmek betétdalait párhuzamba állítani. A musical egy zárt világ, viszont filmdal gyakorlatilag bármelyik felvételből lehet. Rögtön az elején érzékelhető volt a hibás választás. A Rómeó és Júlia című musical fő felvétele, a Lehetsz király és a Godzilla betétdalaként megismert Deeper Underground két teljesen különböző világot képviseltek, így nem volt összehasonlítási alap.

Adódtak további félelmeim is. Megijedtem, amikor megtudtam, hogy Palcsó Tamás a Neverending Story című dalt választotta. Ez egy „lapos” felvétel, igaza volt Barnának, hogy ezzel nem szabad elindulni a versenyen. Szerencséje volt, hogy nem szavazták ki. Bartók Eszter választása sem tetszett, de mentségére szolgáljon, hogy Phil Collins dalából valóban kihozta a maximumot. Csak sajnos (majdnem) ez is kevés volt…

A zsűri eredményesen megakadályozta, hogy ”Boogie” ismét az utolsók között végezzen. A hét folyamán kampányoltak az érdekében, és dalának előadása után is annyi jót kapott, mint senki. Igaz, megérdemelten. Mindenkit meglepett, hogy az előző fordulóban kevés szavazatot gyűjtött össze, mivel a Maroon5 slágerét, a This Love címűt tökéletesen átdolgozta. Bakács Tibor szerint a magyar közönség egyszerűen tart az egyéniségektől, nehezen fogadja be őket. Akik mások, mint a futószalagról lekerültek. Ebből kifolyólag félő, hogy a verseny legidősebb tagja nem húzza sokáig. Hacsak a zsűri nem menti meg ismét…

Jobban belegondolva, szinte teljesen mindegy, hogy harmadikként vagy hetedikként esik-e ki valaki a versenyből. Ha nem a főnyereményre hajt! A nemzetközi példákból kiindulva ugyanis három forduló elegendő arra, hogy a versenyzőt megismerje a közönség és a szakma. Ha látnak benne fantáziát, akkor a további lehetőségek sem maradnak el. A döntőben a tehetség már másodlagos tényező, a legfontosabb az, ki mekkora tömegeket képes mozgósítani. A Megasztár 1 győztese, Tóth Veronika elárulta, hogy az előző fordulóban 300 ezer forint értékben küldött SMS-t a húgára. ĺgy persze könnyű – mondhatjuk –, még annak ellenére is, hogy Gabi valóban tud énekelni. Negyedikként Bella Levente volt kénytelen elhagyni a tehetségkutató versenyt. Azt hiszem, az eredmény nem okozott meglepetést, mint ahogy korábban Kovács Tímea, Pflum Orsolya és Kósa Ivett kiesése sem. Szombaton a versenyben maradt nyolc fiatal LGT-dalokkal rukkol elő. Bizonyára Presser Gábor örül leginkább ennek, mivel az ő dalai kerülnek átdolgozásra, és amúgy is gyakran felrója a sztárjelölteknek, hogy ritkán választanak magyar felvételeket. Előtte egy nappal a SuperStar is folytatódik, amely pénteken hiányzott a képernyőről. A Nemzeti Teniszközpontban ugyanis – a rendeltetésének megfelelően (?) – a teniszé volt a főszerep. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?