Csala Zsuzsa nyolcvanéves

MTI-HÍRBudapest. Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő.A vidám természetű újpesti lány tervei között nem szerepelt a színi pálya, építésznek vagy kertészmérnöknek készült, két nővérével versenyszerűen úsztak, Zsuzsa ifjúsági bajnok is volt.

MTI-HÍR

Budapest. Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő.

A vidám természetű újpesti lány tervei között nem szerepelt a színi pálya, építésznek vagy kertészmérnöknek készült, két nővérével versenyszerűen úsztak, Zsuzsa ifjúsági bajnok is volt. Másodikos gimnazistaként az iskolai amatőr színjátszó csoport előadásán figyelt fel rá Pártos Géza, a Madách Színház főrendezője, ő biztatta, hogy jelentkezzen a színművészeti főiskolára. Csala Zsuzsa megfogadta a tanácsot, és az eredmény őt magát is meglepte: tizenhét évesen azonnal felvették. Az, hogy még az érettségije sem volt meg, azokban az években senkit sem zavart, számos főiskolai hallgató volt hozzá hasonló helyzetben. Osztálytársa volt Domján Edit és Avar István. A harmadik évben, miután kifigurázta egyik tanárát, eltanácsolták a főiskoláról, diploma és érettségi nélkül állt a világban.

Helyzete mégis megoldódott, bár elvileg bukott főiskolás nem kaphatott volna szerződést, az Állami Déryné Színházban játszhatott, majd egy év múlva, 1955-ben az egri Gárdonyi Géza Színházban kapott szerződést.

1960-tól negyven évig volt a budapesti Vidám Színpad tagja. Amikor a kétezres évek elején a színház arculatváltása után a társulatot szélnek eresztették, a Budaörsi Játékszín tagja lett. A Vidám Színpad nemrégiben újjáalakult, idén újra állandó játszóhelyet kaptak. A társulatnak tagja Csala Zsuzsa is, aki ma már bottal jár ugyan és betegségekkel küszködik, de születésnapját a színpadon ünnepli.

A kiváló komika több mint fél évszázada a közönség kedvence, több száz színpadi és televíziós szerepet játszott el. Ő volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja a Kérem a következőt című, nagy sikerű rajzfilmsorozatban. A külföldön élő magyarokat is számos turnén szórakoztatta Amerikától Ausztráliáig, kedvelt szereplője a Rádiókabarénak, és polgárőrként is dolgozott, gépkocsi-tolvajokat üldözött. A Magyar rendőrnők Szervezete tiszteletbeli tagjának is megválasztották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?