Cannes Alain Delon előtt tiszteleg

MTI-HÍRPárizs. Alain Delon életműve előtt tiszteleg a 66.

MTI-HÍR

Párizs. Alain Delon életműve előtt tiszteleg a 66. cannes-i filmfesztivál: a díjkiosztót megelőző este, május 25-én ünnepélyesen bemutatják a René Clément rendezésében készült Ragyogó napfény című film felújított változatát – jelentette be Gilles Jacob, a világ egyik legrangosabb filmmustrájának elnöke.

A külföldön a mai napig legismertebb, 78 éves francia filmsztár teljes pályájáról megemlékezik idén a fesztivál a nagy filmklasszikusok felújított változatait bemutató programjában, a Cannes Classics-ban. A sorozat zárófilmje lesz az 1960-ban forgatott bűnügyi film. Tavaly Pálfi György Final Cut – Hölgyeim és Uraim című alkotásának díszbemutatójával zárult ez a program.

Delon hosszú idő után, 2010-ben tért vissza először a Croisette-re, Claudia Cardinale oldalán A párduc felújított változatának bemutatójára.

A Ragyogó napfény Patricia Highsmith A tehetséges Mr. Ripley című 1955-ben megjelent regényének feldolgozása. Az alkotás fordulópontot jelentett Delon karrierjében: rögtön ez után a film után forgatta Luchino Visconti rendezésében a Rocco és fivéreit. Ezekkel az alkotásokkal vált Delon egy csapásra ismertté a világban. A Ragyogó napfény felújítását az olaszországi Immagine Ritrovata filmes laboratórium végezte a francia Studio Canal filmforgalmazó megbízásából, amely jövő nyáron a francia mozikban is bemutatja a felújított változatot.

A cannes-i filmfesztivált május 15. és 26. között rendezik meg, s A nagy Gatsby című 3D-s filmmel nyílik meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?