Brazil filmmel kezdenek

Párizs. További három film kapott meghívást a 61. Cannes-i Filmfesztiválra, ezzel 22 alkotást számlál – köztük egyetlen kelet-európaiként Mundruczó Kornél Deltáját – a hivatalos versenyprogram.

Párizs. További három film kapott meghívást a 61. Cannes-i Filmfesztiválra, ezzel 22 alkotást számlál – köztük egyetlen kelet-európaiként Mundruczó Kornél Deltáját – a hivatalos versenyprogram. A fődíjat, az Arany Pálmát Robert de Niro fogja átadni – közölték a világ egyik legrangosabb filmes seregszemléjének szervezői Párizsban.

Az Isten városa és Az elszánt diplomata rendezőjének, a brazil Fernando Meirellesnek legújabb filmje, a Blindness (Vakság) lesz a május 14-én kezdődő 61. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. A mű José Saramago Nobel-díjas portugál író Vakság című regényének adaptációja. Az utólag meghívást kapott thriller főszereplője Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael García Bernal. Ezzel négyre bővült az idei versenyben a latin-amerikai rendezők száma.

James Gray, aki Az éjszaka urai című filmjével tavaly is versenyben indult, legújabb alkotásával, a Two Lovers (Két szerető) című drámával az amerikai meghívottak számát is négyre emelte. A főszerepeket Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow és Vinessa Shaw alakítja.

A szervezők ígéretének megfelelően egy harmadik francia film is bekerült a versenybe: Laurent Cantet Entre les murs (A falak között) című alkotása, amely a főszerepet alakító Francois Bégaudeau azonos című regénye alapján készült.

A fesztiválok fesztiváljának fődíját május 25-én Robert de Niro fogja átnyújtani. Martin Scorsese fétisszínésze a versenyen kívül bemutatásra kerülő zárófilmre érkezik Cannes-ba. Barry Levinson What Just Happened? című komédiájában a zsűrielnök Sean Penn, valamint Bruce Willis, Robin Wright Penn és John Turturro oldalán alakítja Robert de Niro a főszerepet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?