Bravo Hits 2003/3

Ismerősöm, Panni a múltkor megjegyezte, hogy összehasonlítva a tavalyi évvel most kevesebb válogatáslemez jelent meg. Igaza van, bár kiegészíteném azzal, hogy továbbra is vannak válogatások, de újak, új címmel, a régiek legtöbbje mára megszűnt, vagy a megszűnés veszélye fenyegeti.

Ismerősöm, Panni a múltkor megjegyezte, hogy összehasonlítva a tavalyi évvel most kevesebb válogatáslemez jelent meg. Igaza van, bár kiegészíteném azzal, hogy továbbra is vannak válogatások, de újak, új címmel, a régiek legtöbbje mára megszűnt, vagy a megszűnés veszélye fenyegeti. Néhány évvel ezelőtt a Bravo Hits, a Bravissimo, a Dance Action és a Dance Attack című sorozatokból bármenynyit el lehetett adni a környékünkön, mindig bombasikert jelentettek. Azután változott a helyzet, sikerük egyre halványodott. Mára az említett Dance-sorozatok megszűntek, a másik kettő pedig tartaléklángon ég. Pedig ugyanazon recept alapján készülnek, mint a fénykorban. A Bravo Hits-re az elmúlt időszak legnagyobb nemzetközi slágerei kerülnek fel, még sincs iránta nagy érdeklődés.

A cseh Bravo Hits még próbál lépést tartani az új kiadványokkal. Persze, kellett egy kis változtatás, a sorozat újjászületett, legalábbis a számozásban. A régi számozás abbamaradt, újonnan csak az évet tüntetik fel a borítón, valamint, hogy a kiadvány az adott évben hányadik a sorban. Nos, a mostani már a harmadik, merthogy a cseh Bravo Hits-ről van szó a rovatunk keretében, ha valaki nem jött volna rá. Panni eddig inkább a német és a magyar kiadványokat részesítette előnyben, mivel a csehek mindig felraknak rá párat a saját termésükből, és ő ezzel a lépéssel valahogy nem szimpatizál. ĺgy csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a mostanin is szerepel négy cseh előadó és együttes: Lucie Bílá, Jana Fabiánová, a Holki és a Karma. A kiadvány szerkesztőinek a mentségére szolgáljon, hogy a felsoroltak dalai nem lógnak ki a sorból, a cédé igazi egységet alkot. Amúgy a cseh Bravo Hits-válogatások sokkal „táncosabbak”, ellentétben a magyar és a német változatokkal, amelyeken az előző időszak legnagyobb slágereit válogatják össze. Ezért a legújabb cseh kiadványon olyan előadóknak, formációknak is jutott hely, mint a Safri Duo, a Prezioso Featuring Marvin vagy a Kosheen. Ezek dalai inkább a táncparketteken, a dance-összesítéseken hódítanak, és nem a hivatalos kislemezlistákon.

Nézzük, még ki mindenkinek jutott hely a hanghordozón: Robbie Williams, Stacie Orrico, In-Grid, t.A.T.u., Blue, Lumidee, Atomic Kitten, Jay-Kid, Melanie C, Kate Ryan, Nelly, Simply Red, The Rasmus és a Coldplay. Nem is értem, miért nem kirobbanó siker a kiadvány, hiszen a névsor „normális esetben” már önmagában garancia volna erre… Rengetegen vannak ugyanis, akik kizárólag a slágerekre utaznak, azokat akarják a gyűjteményükben tudni. Az ő igényeiket a Bravo Hits legújabb része (is) kielégíti. Ja, és karácsonyi ajándéknak is kitűnő. Én már megvettem Panninak! (Puha József)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?