Botránygyanús meglepetés-zenekar

Kik ezek az emberek? Vajon be kell-e még őket mutatni ebben a régióban? Sziget-lakóknak felesleges, a robbanékony britek visszajáró vendégei a grandiózus óbudai fesztiválnak, sőt kis hazánkban is megfordultak már.

Kik ezek az emberek? Vajon be kell-e még őket mutatni ebben a régióban? Sziget-lakóknak felesleges, a robbanékony britek visszajáró vendégei a grandiózus óbudai fesztiválnak, sőt kis hazánkban is megfordultak már. A tanácstalan szakma jobb híján „anarcho-pop”-ként iktatta azt, amit művelnek, mivel szövegeik telis-tele vannak társadalomkritikával, dallamaik viszont finom ízlésről, ám nagyfokú elborultságról árulkodnak. Meg kell hagyni, ügyes húzás a popzenei, népi és rockos elemek ötvözése egy-egy dalon belül, ám aki nem tud angolul, meglehetősen sokat mulaszt. A teljes képhez a szövegértés is szükségeltetik. A zenekar tagjai sokan vannak, sőt elegen egy polgári kör alapításához. Ám a brit politikusok úgy viszonyulnak hozzájuk, mint bika a vörös posztóhoz, mivel kérlelhetetlenül odamondanak bárkinek, sőt szükség esetén tüntetéseken is részt vesznek, kirakatokat törnek be, bebörtönzött szabadságharcosok szabadon bocsátásáért szállnak síkra. Emlékszem egy 1997-es szigeti koncertre, amely Alice Nutter nélkül zajlott, mivel a hölgyet épp komoly fejsérüléssel ápolták Olaszországban, egy kemény tüntetésből kifolyólag. És az hogy volt, kérdeztem egyszer Danbert Nobacontól, hogy a brit miniszterelnök-helyettest nyakon öntötted egy pohár jeges ásványvízzel? Semmi különös, így éreztem helyesnek, válaszolta a kopasz énekes angyali nyugalommal. A nyolctagú kommandó a társadalomkritizálás eszközeként használja a zenét, a popbizniszről is megvan a véleményük, így tulajdonképpen saját maguknak tesznek keresztbe, mivel a popbiznisz nem szíveli a bírálatot. A Thubthumping című slágert azért egekbe emelték, egyszer a Chumbawambának is sikerült világslágert gyártani, a dal 1997 nyarán tarolt a listákon. Nem nyári slágernek indult, hiszen már az előző év karácsonyára elkészült, és a zenekar állítólag nem is sejtette, hogy évekig ezt fogja tőlük követelni a közönség csápolós része. Nem tudni, mit kapunk a Klikkfesten, én eddig három Chumba-koncerten háromféle élményben részesültem. Egy zenekar, amelynek szinte minden megmozdulása botránygyanús és meglepetésekkel teli. Július 13-án ki-ki meggyőződhet erről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?