Botrány – Jay-Z kontra R. Kelly

R. Kelly ellen jelenleg is eljárás zajlik kiskorú személy megrontása és pedofil fotók birtoklása miatt, de kérésére a bíró megengedte, hogy turnézni induljon Jay-Z társaságában.

A két sztár a Best Of Both Worlds című turné közepén járt, még további húsz városba látogattak volna el, amikor kirobbant a botrány. R. Kelly menedzsere szerint az énekes a New York-i fellépés során két, fegyvernek látszó tárggyal hadonászó férfit pillantott meg a közönség soraiban. Azonnal félbeszakította a koncertjét, és csak akkor volt hajlandó ismét színpadra menni, miután a biztonsági emberek meggyőződtek arról, senkinél sincs fegyver. Útban a színpad felé azonban egy férfi, aki Jay-Z kíséretéhez tartozott, lefújta őt és két testőrét gázspray-vel. Kórházba szállították őket, a koncertet pedig Jay-Z és vendégei fejezték be. A történteket követően a rapper arra szólította fel a turnét szervező céget, hogy rúgja ki Kellyt. Ez megtörtént, majd Jay-Z 75 millió dolláros pert is elindított a kirúgott r&b sztár ellen. A rapper a döntését azzal indokolta, hogy a turné során már több alkalommal profi előadóhoz méltatlanul viselkedett a kollegája. „Ha valaki meglát egy ekkora tömeg közepén gyanús személyeket, akkor azt nem szabad hangosan bejelentenie, mivel a tömeg könnyen pánikba eshetett volna. De nem ez volt az egyetlen problémám Kellyvel. Több alkalommal is eljátszotta, hogy egy órával a koncertkezdés előtt mondta le különböző okokra hivatkozva a szereplését. Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni egy nagyszabású turné során” – nyilatkozta. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy az emberei miért fújták le gázspray-vel Kellyt és két testőrét. Ahogy azt sejteni lehetett, nem hagyta annyiban a dolgot R. Kelly sem, ő is beperelte Jay-Z-t. Az r&b sztár szintén 75 millió dolláros követeléssel állt elő, arra hivatkozva, hogy egykori barátja ellehetetlenítette számára a turnén való részvételt. Szerinte a rapper egyszerűen féltékeny volt, mert az előadások után kevesebb pénz ütötte a markát, mint neki, ráadásul a sikere meg sem közelítette az ő sikerét. „A turné úgy indult, hogy a hip-hop és az r&b tökéletes házassága lesz, ehelyett borzalmas perré fajult” – nyilatkozta Kelly ügyvédje. R. Kelly kiadója, a Def Jam Records – amelynek elnöki székébe hamarosan Jay-Z ül majd – elmarasztalta a saját sztárját, mondván, az ő hibájából kerültek felszínre a problémák, kiszámíthatatlanul és nem profihoz méltóan viselkedett. (z, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?