Bosszantó reklám

A zenében már évek óta nincs uborkaszezon. Annyira telített a piac, hogy még nyáron sem megengedett a pihenő. A meleg napokon is mindig történik valami. Lassan beindulnak az ősszel lemezt kiadó sztárok, kezdik hallatni a hangjukat, hiszen a sikerhez fontos, hogy már most az érdeklődés középpontjába kerüljenek.

A zenében már évek óta nincs uborkaszezon. Annyira telített a piac, hogy még nyáron sem megengedett a pihenő. A meleg napokon is mindig történik valami. Lassan beindulnak az ősszel lemezt kiadó sztárok, kezdik hallatni a hangjukat, hiszen a sikerhez fontos, hogy már most az érdeklődés középpontjába kerüljenek. Többen a botrányoktól sem riadnak vissza, ugyanis az is sok rajongót hozhat a konyhára. Ezzel azonban vigyázni kell, mivel rosszul is elsülhet. Példa erre Janet Jackson mellmutogatása, ezzel szerette volna felhívni magára és készülő lemezére a figyelmet, de a közönség többségének nem tetszett a Justin Timberlake társaságában előadott produkció, ezért az énekesnő Damita Jo című albumából a vártnál jóval kevesebb fogyott. Elenyésző azoknak a száma, akiknek nincs szükségük reklámra, a U2 azonban mindenképpen közéjük tartozik, lemezeinek fantasztikus sikere előre borítékolható, így valószínűleg nem egy megtervezett reklámstratégia részeként szerepel hetek óta a zenei híradások élén az ír együttes. Történetüket valóban az élet írja és nem a menedzserek. Először arról számoltak be a hírügynökségek, hogy készül az új lemez, amely a tervek szerint novemberben kerül a boltokba. Július elején egy rajongói honlap hozta nyilvánosságra, hogy minden bizonnyal Vertigo lesz a címe. A honlap szerkesztői a feltételezésüket arra alapozták, hogy a Digital:CC nevű cég három olyan új domainnevet regisztráltatott be a közelmúltban, amelyekben a U2 és a vertigo szavak szerepelnek. A Digital:CC tulajdonosa Adam Claytonnak, a zenekar basszusgitárosának a testvére, és a cég korábban a u2allthatyoucantleavebehind.com címet is beregisztráltatta, amely az előző U2-album hivatalos oldala volt. Másfél hete a zenészek közleménye sokkolta a rajongókat, amelyben tudatták, hogy a franciaországi sajtófotózás közben az albumra szánt dalokat tartalmazó cédét ellopták tőlük. Azóta még sűrűbben érkeznek a hírek a zenekar háza tájáról. Mivel a rendőrség egyelőre semmilyen kézzelfogható nyomot nem talált, a U2 tagjai bejelentették, hogy amennyiben a tolvajok felraknák az Internetre a félig kész felvételeket, a legális fileletöltő szolgáltatások egyikén ők is kiadják, és gőzerővel dolgoznak azon, hogy az album minél hamarabb elnyerje a végső formáját, mivel ha felkerül a világhálóra, a hivatalos megjelenést is előbbre hozzák.

Itt tart most a U2 története, amely – ha jobban belegondolunk – tökéletes reklám az új albumhoz. Csakhogy a zenekarnak valóban nincs szüksége reklámra, ilyenre meg főleg nincs, a több millió rajongó ugyanis már régen tudja, hogy új lemez várható, és meg is veszi majd, bármikor jelenik is meg. Ennek ellenére a sztori még nem ért véget, folytatása következik. Minden bizonnyal napokon belül, a ZeneZónában pedig a jövő héten. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?