Borotválkozókrém és szappan

Borotválkozókrém: 1 kg disznózsírt, 0,8 kg olíva- vagy szezámolajat, 0,7 cochin-kókuszolajat 35 °C-ra melegítünk, aztán összekeverünk 1,25 kg 40 fokos marókálilúgot, 150 gr 15 fokos hamuzsíroldatot és vékony sugárban beletöltjük az előbbi keverékbe. Az egészet addig keverjük, míg szappansűrűségű lesz és habzik.

Borotválkozókrém: 1 kg disznózsírt, 0,8 kg olíva- vagy szezámolajat, 0,7 cochin-kókuszolajat 35 °C-ra melegítünk, aztán összekeverünk 1,25 kg 40 fokos marókálilúgot, 150 gr 15 fokos hamuzsíroldatot és vékony sugárban beletöltjük az előbbi keverékbe. Az egészet addig keverjük, míg szappansűrűségű lesz és habzik. Most megillatosítjuk 10 gr levendulával, 5 gr citronád, 5 gr speik- és timiánolajjal. Az egészet kőedénybe öntjük és jól elzárva, hűvös helyen tartjuk. (A használt zsírok és olajak legyenek frissek és tiszták, ellenkező esetben tisztítani kell őket, ami úgy történik, hogy vízzel, melyhez egy kis sót adunk óvatosan felfőzzük.

Borotválkozószappan: 400 gr ürüfaggyút 200 gr kókuszolajjal összeolvasztandó, az egészet 50 °C-ra hűtjük, majd 340 gr nátriumlúgot és 60 gr kálilúgot adunk hozzá (mindkettő 1,26 fajsúlyú legyen). Lassú hevítéssel félóráig folytonosan keverjük, vagy addig, míg a masszából egyenletes enyv lesz. 2 gr köménymagot, 2,5 gr bergamottolajat, 1,5 gr levendulaolajat és 1 gr timiánolajat, valamint 5 csepp mirhánesszenciát teszünk hozzá. Lehűlés után tetszés szerinti darabokra vágjuk, levegőn megszárítjuk, és aztán sztaniolpapírba csomagoljuk. Ha a szappant fertőtlenítőre akarjuk készíteni, akkor a még meleg masszához 30 gr finomra tört salolt teszünk, az egészet még egyszer 50-60 fokra melegítjük és jól összekeverjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?