BONTÁS

2020: A tűz birodalma
(szín. fel. am. sci-fi 100 p. 2002) R.: R. Bowman. Fsz.: M. McConaughey, Ch. Bale, I. Scorupco, G. Butler.
2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.

2020: A tűz birodalma

(szín. fel. am. sci-fi 100 p. 2002) R.: R. Bowman. Fsz.: M. McConaughey, Ch. Bale, I. Scorupco, G. Butler.

2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.

40 nap és 40 éjszaka

(szín. fel. am. vígj. 105 p. 2001) R.: M. Lehmann. Fsz.: J. Hartnett, S. Sossamon, K. Connor Tracy, V. Shaw.

Matt egy hisztis cicababával való szakítás után negyven napos „nőböjtöt” fogad. Ám éppen ekkor jelenik meg a nagy Ő...

Anyádat is

(szín. fel. mex. filmdr. 105 p. 2001) R. A. Cuarón. Fsz.: M. Verdú, G. G. Bernal, D. Luna, M. Aura.

Mire megy két túlfűtött legényke egy érett nővel az eszményi tengerparton? Macsó kamaszálmok a nyers valóság tükrében – hahotázós, mellbevágós dráma Aztékföldről.

Az arany markában

(szín. fel. am. krimi 111 p. 2001) R.: D. Mamet. Fsz.: G. Hackman, D. DeVito, D. Lindo, S. Rockwell.

Profi mackós visszavonulás előtt belekényszerül egy utolsó utáni balhéba. Mindenki mindenki ellen egy zsák aranyért – ebben a partiban nincs ezüstérmes...

Asterix és Obelix

(szín. fr. mb. kalandf. 109 p. 1999) R.: Cl. Zidi. Fsz.: G. Dépardieu, Chr. Clavier, R. Benigni, M. Galabru.

Az apró gall harcos és behemót haverja (gyermekkorában beleesett a varázsitalos kondérba) élén az aprócska falu ezúttal is ellenáll a kissé ostoba Caesar vezette rómaiaknak, sok-sok csihipuhival fűszerezve.

Austin Powers – Aranyszerszám

(szín. fel. am. vígj. 94 p. 2002) R.: J. Roach. Fsz.: M. Myers, M. Caine, B. Knowles, M. York.

Minden idők leghibbantabb titkos ügynöke időutazást tesz a múltba, hogy megmentse odahurcolt apját. A sikeres kémfilm-paródia legújabb része.

Ámen

(szín. fel. fr.–ném.–rom. filmdr. 132 p. 2002) R.: C. Costa-Gavras. Fsz.: U. Tukur, M. Kassovitz, U. Mühe, M. Duchaussoy.

Egy SS-tiszt egy fiatal jezsuita segítségével értesíteni akarja a pápát a németországi népirtásról. Vitatott és vitatható alkotás, amely a római egyház felelősségét pedzi a holokauszttal kapcsolatban.

Bazi nagy görög lagzi

(színes amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, R.: Joel Zwick, Fsz.: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone)

Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiét, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

Beszélj hozzá!

(szín. fel. sp. filmdr. 112 p. 2002) R.: P. Almodóvar. Fsz.: J. Cámara, D. Grandinetti, L. Watling, R. Flores.

A nemek harcának spanyol mestere bizarr szappanoperát kerít egy ápoló, egy újságíró, egy női torreádor és egy sérült táncosnő köré.

Bizsergés

(szín. fel. am.–ang. filmdr. 112 p. 2001) R.: J. McKay. Fsz.: A. MacDowell, I. Staunton, A. Chancellor, K. Doughty.

Csók és könny: az angol vidéki iskola-igazgatónő kalandjai volt tanítványa körül, avagy Andy McDowell visszatér az esküvőkhöz és a temetésekhez.

Csavard be, mint Beckham

(szín. fel. ang. vígj. 112 p. 2002) R.: G. Chadha. Fsz.: P. K. Nagra, K. Knightley, J. Rhys-Meyers, A. Panjabi, A. Kher.

A londoni parkok gólkirálya befocizza magát a szerelembe. Rendben. De akkor is ilyen egyszerű ez, ha a szóban forgó tehetség tizennyolc éves indiai lány, hosszabb hajjal, de ugyanolyan remek bokával, mint Beckham?

Édes kis semmiség

(szín. fel. am. vígj. 84 p. 2002) R.: R. Kumble. Fsz.: C. Diaz, C. Applegate, T. Jane, P. Posey.

Christina nagyon bepasizik, de bemutatkozni elfelejtenek egymásnak. ĺgy aztán másodszor is meg kell találnia a tökéletes férfit.

A fegyverek szava

(szín. fel. am. háb. 134 p. 2002) R.: J. Woo. Fsz.: N. Cage, Ch. Slater, A. Beach, R. Willie, P. Stormare.

Mi a fontosabb: a navajo rádiós élete, vagy a kód biztonsága? Háborús film John Woo-módra, a korábbinál kevésbé látványos akciókoreográfiával, nyakatekertebb jellemábrázolással – és megint Ch. Slaterrel, valamint N. Cage-dzsel.

A Grincs

(szín. mb. am. vígj. 94 p. 2000) R.: R. Howard. Fsz.: J. Carrey, T. Momsen, B. Irwin, Ch. Baranski.

Családi mozi: az undok, szőrös, barátságtalan Grincs el akarja lopni a karácsonyt... J. Carrey talán legjobb alakítása.

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége

(szín. mb. új-zélandi-am. fantasy 178 p. 2001) R.: P. Jackson. Fsz.: E. Wood, I. McKellen, V. Mortensen, C. Blanchett, L. Tyler, I. Holm.

Az ifjú hobbit új hobbit talál magának... és a kultusz végre hozzánk is begyűrűzik. 4 OSCAR-DĺJ 2002!

Halj meg máskor!

(szín. mb. ang.-am. akcióf. 132 p. 2002) R.: L. Tamahori. Fsz.: P. Brosnan, H. Berry, T. Stephens, R. Pike.

20. Bond-film, 40. évforduló! Ünnepi akciók Bond-idézetekkel, pörgős képeffektusokkel és Madonna főcímdalával. Észak-koreai börtön, kubai génklinika, izlandi jégpalota, plusz egy forró és egy fagyos nő. Hmm!

Hallowen: Feltámadás

(szín. am. horror., 85 p., R.: R. Rosenthal, Fsz.: Jamie Lee Curtis, Busta Rhymes, Tyra Banks, Katee Sackhoff, Brad Loree)

Hat fiatalnak egy éjszakát kell kibírniuk Hallowenben, Mayers nevű sorozatgyilkos szül#házában. A diákok többsége bulinak artja a játékot, csak Sara sejt valamit...

Hangyák a gatyában

(szín. mb. ném. vígj. 83 p. 2000) R.: M. Rothemund. Fsz.: T. Schenke, A. Stein, L. Helm, N. Kantor.

E gimivígjátékban hősünk kukaca beszélni kezd, és azt követeli, hogy vezessék be, de ne az elméleti nyelvészetbe vagy a szépirodalomba, hanem egy szőke bombázóba. Igazi ösztönfilm, lehet, hogy kamaszoknak.

Harry Potter és a titkok kamrája

(szín. mb. am. fantasy 161 p. 2002) R.: C. Columbus. Fsz.: D. Radcliffe, E. Watson, R. Grint, R. Harris.

A szemüveges varázslódiák és társai visszatérnek a második tanévre. Újabb rémisztő kalandok és újabb trükkinvázió.

Jégkorszak

(szín. mb. am. anim. 81 p. 2002) R.: C. Saldanha, Ch. Wedge.

Egy mammut, egy lajhár és egy kardfogú tigris szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Közben egy patkánymókus a zsákmányolt makkjával katasztrófákat idéz elő. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.

Jelek – Signs

(szín. fel. am. thrill. 107 p. 2002) R.: M. N. Shyamalan. Fsz.: M. Gibson, J. Phoenix, Ch. Jones, R. Culkin, A. Breslin.

A külvilágtól elzárt atyafi gabonaköröket talál földjén. A jelek egy földön kívüli civilizáció érkezéséről tudósítanak, a világ a pusztulás szélén áll. A Hatodik érzék rendezőjének horror- és sci-fi-elemekben egyaránt bővelkedő új munkája.

A kárhozat útja

(szín. fel. am. gengszterf. 119 p. 2002) R.: S. Mendes. Fsz.: T. Hanks, P. Newman, J. Law, J. Jason Leigh, T. Hoechlin.

Egy szerető családapa dobtáras géppisztollyal és egy túlságosan kíváncsi kisfiú, no meg egy hoszszú, véres út... Az Amerikai szépség rendezőjének új filmje!

A kincses bolygó

(szín. mb. am. rajzf. 95 p. 2002) R.: J. Musker, R. Clements.

R.L. Stevenson A kincses sziget című regénye cselekményének a világűrbe helyezett rajzfilm-verziója a hagyományos Disney-stílus jellegzetességeivel.

A kísérlet

(ném. thriller 114 p. 2000) R.: O. Hirschbiegel. Fsz.: M. Bleibtreu, C. Berkel, J. von Dohnányi, T. Dierkes.

Tudományos kísérlet az egyetem alagsorában: húsz összezárt ember, foglyok és fogvatartók. Az állat az emberben kiszabadul. 2001 legnagyobb német filmsikere.

A kismenő

(szín. am. vígj. 96 p. 2002) R.: S. Brill. Fsz.: A. Sandler, W. Ryder, J. Torturo, P. Gallagher.

Vidéki srác megörököl egy médiabirodalmat, és ezzel rászakad a nagyvárosi élet minden képmutatása, egy tiszta szíven azonban nem olyan könnyű kifogni. Egy klasszikus Capra-vígjáték remake-je idióta poénokkal frissítve.

Különvélemény

(szín. fel. am. sci-fi 145 p. 2002) R.: S. Spielberg. Fsz.: T. Cruise, C. Farrell, S. Morton, M. von Sydow.

Philip K. Dick novellájának adaptációja a kifürkészhető jövőről, a megelőzhető bűnről, a titokzatos látnokokról és a saját végzetével szembeszegülő zsaruról

Kutyák és macskák

(szín. mb. am. vígj. 87 p. 2001) R.: L. Guterman. Fsz.: J. Goldblum, E. Perkins, M. Margolyes, A. Pollock, T. Maguire, A. Baldwin, S. Sarandon.

Ölnek az ölebek és karmolnak a macskák: digitális trükökkel és jópofa gegekkel megbolondított komédia kedvenc háziállataink titkos, ám annál véresebb csatájáról.

Libidó - Vissza az ösztönökhöz

(szín. fel. am.-fr. vígj. 96 p. 2001) R.: M. Gondry. Fsz.: T. Robbins, P. Arquette, R. Ifans, M. Otto.

Egy szerelmi háromszög tagjai belezúgnak egy majomemberbe. A Human Behaviour című Björk-klip alkotójának első rendezése!

Lilo és Stitch - A csillagkutya

(szín. mb. am. anim. 85 p. 2002) R.: D. DeBlois, Ch. Sanders.

Lajka távoli rokona nem az űrbe készül, hanem onnan jött. De azért hazatelefonálna. Vagy legalább énekel – Elvis-dalokat...

Mindenütt nő

(szín. fel. vígj. 108 p. 2002) R.: A. Tennant. Fsz.: R. Witherspoon, J. Lucas, P. Dempsay, C. Bergen.

A szűzies Melanie nagy bajba kerül, amikor szívszerelme megkéri a kezét, ugyanis az esküvő előtt el kell válnia férjétől – akinek létezéséről vőlegényének fogalma sincs. Romantikus vígjáték az Oltári nő és az Álljon meg a nászmenet! stílusában.

A sárkány csókja

(szín. mb. am–fr. akcióf. 98 p. 2001) R.: Chr. Nohan. Fsz.: J. Li, B. Fonda, Tch. Kario, J. Foreham.

A kis kínai Párizsban... Jól elbán a vérszomjas, bitang gall rendőrökkel – természetesen egyedül és most Luc Besson produkciójában...

Stuart Little, kisegér

(szín. am. mb. gyerekf. 92 p. 1999) R.: R.: Minkoff. Fsz.: G. Davis, H. Laurie, J. Lipnicki, J. Sweeney.

Egy örökbe fogadott egér viszontagságai a békés középpolgári családban. Macska- és mosógépveszély, animált film gyermekeknek.

A szállító

(szín. fel. fr.-am. krimi 94 p. 2002) R.: C. Yuen. Fsz.: J. Statham, Q. Shu, M. Schulze, F. Berléand.

Kriminek induló, akciómoziba torkolló film az alvilágnak dolgozó magánzóról, aki a véletlenek szerencsétlen egybeesése folytán megbízói első számú célpontjává válik. Luc Besson legfrissebb produkciója.

Szeretni bolondulásig

(szín. tajvani hb. filmdr. 113 p. 1997) R.: C. Yu-hsun. Fsz.: T. Na, S. Eli, C. Ching-hsin, L. Hui-jen.

A szerelmes pék a táncdalfesztiválon kívánja megnyerni szíve választottjának kegyeit. Reméljük, nem sül bele. A Csinibaba találkozik a Liszttel.

Szétcsúszva

(szín. fel. ang.-am. thrill. 103 p. 2000) R.: A. Jovy. Fsz.: M. Rhys, S. Guillory, T. Curry, F. Msterson, J. Donovan.

A vidéki srác Londonban: bátyja halála után nyomoz, fejest ugik a partiéletbe, öltönyét trendi cuccokra cseréli, és még szerelmes is lesz. Erős miliő, erősködő trükkök, erőltetett tanulságok

Szilaj, a vad völgy paripája

(szín. mb. am. anim. 82 p. 2002) R.: K. Asbury, L. Cook.

A Vadnyugat meghódítása – ezúttal egy paripa szemszögéből. Kiváló rajzolt film, kevés szöveggel!

A szmokinger

(szín. fel. am. vígj. 98 p. 2002) R.: K. Donovan. Fsz.: J. Chan, J. L. Hewitt, J. Isaacs, D. Mazar.

Jackie Chan legcikisebb filmje elektronikus kémszmokinggal és egyéb bohóságokkal. James Bond-kváziparódia vihogó kiscsajjal.

Szökés Budára

(cseh-szlovák játékfilm, R.: Miloslav Luther, Fsz.: Onrej Sokol, Lenka Vlasáková, Bolek Polívka, Miroslav Donutil, Hujber Ferenc)

A film egy különös szerelmi történet hátterében mesél az első köztársaság idején kialakult politikai és üzleti kapcsolatokról, amelyek nemcsak a két országrész, hanem a környező államok viszonyait is meghatározzák.

Tanguy - Nyakunkon a kisfiunk

(szín. fel. fr. vígj. 109 p. 2001) R.: É. Chatiliez. Fsz.: S. Azéma, A. Dussollier, E. Berger, H. Duc.

A srác harmincéves, de még otthon lakik. A szülők jobban unják ezt a szitut mint ő, ezért akcióba lépnek...

Télapu 2. - Veszélyben a karácsony!

(szín. mb. am. vígj. 105 p. 2002) R.: M. Lembeck. Fsz.: T. Allen, J. Reinhold, W. Crewson, E. Mitchell.

Télapunak feleséget kell szereznie záros határidőn belül, különben kirúgják az állásából. A nagy sikerű vígjáték folytatása.

Ütközéspont

(szín. fel. am. thrill. 99 p. 2002) R.: R. Michell. Fsz.: B. Affleck, S. L. Jackson, T. Collette, S. Pollack.

Egy reggeli koccanás részvevői estére módszeresen kikészítik egymást. Erkölcsi tanmese thriller formában.

Vidocq

(szín. fel. fr. akcióf. 100 p. 2001) R.: Pitof. Fsz.: G. Depardieu, G. Canet, I. Sastre, A. Dussollier, M. Maaskri.

Az Alkimista és a tűz: Vidocq, a volt fegyenc, 1830 Párizsának leghíresebb magánnyomozója három férfi rejtélyes halálának ügyében nyomoz, míg végül szembe nem kerül a város tükörarcú rémével, a szűz lányokat gyilkoló Alkimistával. Kosztümös akcióthriller a Farkasok szövetségének modorában.

A vörös sárkány

(szín. fel. am. thrill. 124 p. 2002) R.: B. Ratner. Fsz.: E. Norton, A. Hopkins, R. Fiennes, E. Watson.

Dr. Hannibal Lecter, az emberevő pszichiáter A bárányok hallgatnak előtörténetében: a zártosztályról segédkezik a Fogtündér nevű sorozatgyilkos utáni nyomozásban, ám ennél többet is tesz... Thomas Harris első Hannibal-regényének új megfilmesítése az Embervadász után.

Vuk

(szín. magy. rajzfilm 76 p. 1981) R.: Dargay Attila.

Fekete István klasszikus róka-regéje újból a moziban. A szeretnivaló rajzolt rókakölyök és mentorának kalandjain újra csak izgulhatunk. Tappancsok, tappancsok!

XXX

(szín. fr.-izl. rövidf.) R.: S. Dommartin.

Találkozások, 4 emberpár rövid története. A Berlin felett az ég főszereplőnőjének filmje!

A zongoratanárnő

(szín. fel. fr.-osztr. filmdr. 130 p. 2001) R.: M. Haneke. Fsz.: I. Huppert, B. Magimel, A. Girandot, S. Lothar.

Egy negyvenes zenetanárnő magával rántja ifjú hódítóját a perverz örömök pusztító mélységeibe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?