Bond megelőzte Pottert

A 20. James Bond-epizódot, a Halj meg máskor!-t pénteken mutatták be Amerikában, és mindjárt az első hétvégén 47 millió dollárt kasszírozott.

# A 20. James Bond-epizódot, a Halj meg máskor!-t pénteken mutatták be Amerikában, és mindjárt az első hétvégén 47 millió dollárt kasszírozott. Ezzel az eredménnyel sikerült maga mögé utasítania az egy héttel korábban rajtoló Harry Potter és a Titkok kamráját, mely az első hétvégén még vezetett, a második hétvégén azonban 42,4 millió dolláros bevételével csak a második helyre szorult a toplistán.

A James Bond-filmek legújabb, sorrendben 20. epizódja minden korábbi résznél nagyobb sikert könyvelhetett el a premiert követő hétvégén. A Halj meg máskor! 47 millió dolláros bevétele megdöntötte A világ nem elég 35,5 millió dolláros bevételi rekordját, és még a kritika is kedvezően fogadta.

Pierce Brosnan és Halle Berry alakítását szinte minden recenzió dicsérte, és Madonna epizódalakítása, valamint a filmhez írt betétdala is sokat lendített az alkotás sikerén. A kritikusok szinte egyhangúan úgy ítélték, hogy nem okoz csalósást Lee Tamahori rendező munkája.

A felmérések szerint az első hétvége közönsége kb. fele részben állt nőkből, és egyharmad részben 25 évnél fiatalabb nézőkből.

„Az epizódokon átívelő filmsorozatokon mindig nagy a teher, különösen, ha már 19 rész áll mögöttük. A készítők ugyanis nem elégedhetnek meg a sorozattal együtt öregedő közönséggel. Folyamatosan keresnünk kell azt a kifejezésmódot, amellyel új és fiatal nézői rétegeket tudunk meghódítani. Szerencsére a James Bond-filmeknek ez sikerült. Rengeteg fiatal rajong a kémtörténetért. Ez az, amiért érdemes a történetből újabb és újabb részt forgatni” – nyilatkozta Peter Adee, a filmet gyártó MGM stúdió vezetője.

A Halj meg máskor! készítői a bevétel növekedésére számítanak a következő hétvégén is, amikor Amerikában a Hálaadás napját ünneplik. Ilyenkor az emberek még több mozijegyet váltanak, így a Harry Potter és a Titkok kamrája alkotói is sokat remélnek az elkövetkezendő pár naptól.

Bár általában így történik, mégis rosszul érintette őket, hogy filmjük nem tudta megtartani első helyét a bemutatót követő második hétvégén. A James Bond-epizód mögött maradó 42,4 millió dolláros bevétel még a Harry Potter és a Bölcsek köve második hétvégi eredményét sem érte el. Azért persze nem panaszkodhatnak: a film eddig 200 millió dollárt kasszírozott, és ezzel máris megtérült a belé fektetett tőke. (origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?